Mirė žurnalistas, ilgametis LRT radijo vadovas V. Putelis | KaunoDiena.lt

MIRĖ ŽURNALISTAS, ILGAMETIS LRT RADIJO VADOVAS V. PUTELIS

  • 0

Eidamas 87-uosius metus antradienį mirė iškilus šalies žurnalistas Kazimieras Vidmantas Putelis, Eltai patvirtino velionio dukra. V. Putelis patyrė infarktą.

Šviesios atminties V. Putelis Vilniaus universitete studijavo žurnalistiką. Vėliau dirbo reporteriu, specializavosi radijo srityje. Brėkštant nepriklausomybei vadovavo Lietuvos radijui, buvo įsimintino Baltijos kelio transliacijos rengėjas.

V. Putelio profesionalumas ir ryžtingas elgesys stipriai pagelbėjo tragiškų 1991 metų sausio įvykių metu: sovietiniams kariams paralyžiavus Lietuvos radijo ir televizijos veiklą, V. Putelis su bendražygiais skubiai atkūrė radijo ryšį ir transliacijas iš Seime įkurtos studijos. 1991 m. buvo Lietuvos naujienų agentūros ELTA direktorius.

Buvo aktyvus keliautojas bei Vilniaus šachmatų klubo narys, daugkartinis varžybų čempionas.

Plataus akiračio, apsiskaitęs, puikaus humoro jausmo kupinas V. Putelis gyveno kuklų gyvenimą, savo asmenybe praturtindamas kiekvieną, kas su juo susitikdavo.

Atsisveikinti su velioniu bus galima gegužės 7 dieną nuo 10 iki 13 valandos, Vilniaus laidojimo rūmuose Olandų gatvėje. Urna su velionio palaikais bus laidojama Karveliškių kapinėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS