Muziejai kviečia panaktinėti į nemokamas ekskursijas, edukacijas, renginius | KaunoDiena.lt

MUZIEJAI KVIEČIA PANAKTINĖTI Į NEMOKAMAS EKSKURSIJAS, EDUKACIJAS, RENGINIUS

  • 1

Aštuonioliktą kartą Lietuvoje vyks Europos muziejų naktis – šeštadienio vakarą daugelis šalies muziejų rengia nemokamas ekskursijas, edukacijas, kitokius renginius.

Šią naktį lankytojai kviečiami ne tik apžiūrėti ekspozicijas, bet ir aplankyti paprastai nematomas muziejų erdves, dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, klausytis paskaitų ar kitaip turiningai praleisti laisvalaikį.

Anot organizatorių, šiemet muziejai atiduoda duoklę muzikai – muziejinėse erdvėse skambės ir klasika, ir rokas, ir techno, ir kitų žanrų muzika.

Kai kuriuose muziejuose bus galima meną bei istoriją „užuosti“, o kai kur – ir „paragauti“. Programoje ne vienas muziejus yra numatęs tradicinių istorinių patiekalų degustaciją bei aptarimą.

Ne vienas muziejus šiais metais kviečia dalyvauti orientaciniuose žaidimuose, o Lietuvos nacionalinis muziejus temstant pakvies į naujos ekspozicijos ir susitikimų vietos – paviljono „Vilnius prieš 200 metų“ atidarymą.

Europos muziejų nakties akcija vyksta nuo 2005 metų. Ją kasmet inicijuoja ir organizuoja Prancūzijos kultūros ministerija bei Prancūzijos muziejų ir Informacijos bei komunikacijos tarnybos, bendradarbiaudamos su Tarptautine muziejų taryba (ICOM).

Kartą per metus muziejai atveria duris lankytojams neįprastu metu ir išnaudoja šį laiką kurti ryšį su bendruomenėmis, įtraukia į muziejų veiklas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nakti

reikia miegoti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS