Muzika sujungė Lietuvos ir Latvijos sostines | KaunoDiena.lt

MUZIKA SUJUNGĖ LIETUVOS IR LATVIJOS SOSTINES

Birželio 17 d. Šiaulių kultūros centre įvyko 14 kartą organizuojama tradicinė chorinės muzikos šventė „Ramios, malonios vasaros naktys“.

Renginio metu chorinės muzikos gerbėjai turėjo unikalią galimybę išgirsti  kūrinių, kuriuos atliko kolektyvai iš Šiaulių, Vilniaus ir kaimyninės Latvijos – Rygos. Paruošę išskirtinę programą, kolektyvai renginio žiūrovus žavėjo meistriškumu, nuoširdumu ir harmonija.

Šeštadienį Šiaulių kultūros centro Kamerinėje salėje skleidėsi chorinės muzikos didybė – čia įvyko tradicija tapusi chorinės muzikos šventė „Ramios, malonios vasaros naktys“, kurią organizavo Šiaulių kultūros centro kamerinis choras „Vasara“ (meno vad. Kornelijus Luotė) – aktyvus Šiaulių miesto muzikinio gyvenimo dalyvis, su koncertinėmis programomis aplankęs nemažą dalį Lietuvos miestų ir miestelių koncertinių salių, bažnyčių, ne kartą koncertavęs užsienyje.

„Chorinės muzikos šventė „Ramios, malonios vasaros naktys“ organizuojama nuo 2004-ųjų. Labai džiaugiamės, kad yra tęstinumas ir susidomėjimas renginiu iki pat šiandien. Juk chorinė muzika jungia žmones aktyviai kūrybinei veiklai, vienija jų jausmus ir mintis“, – sako šventės organizatorius, Šiaulių kultūros centro kamerinio choro „Vasara“ meno vadovas Kornelijus Luotė.

Renginyje dalyvavo chorai iš Latvijos – tiesiai iš Rygos atvyko garsaus latvių dirigento Eriko Kravalio specialiai šiai progai suburtas jungtinis projektinis choras, kuriame dainavo chorų „Fēnikss“ ir „Dziesmu pasts“ (dirigentai Ēriks Kravalis, Aivars Gailis, koncertmeisteris Valdis Zilveris) dainininkai. Taip pat dalyvavo ir Rygos ir VEF kultūros rūmų vyrų vokalinis ansamblis (vadovas Ēriks Kravalis). Chorai atliko skambias ir didybę alsuojančias liaudies dainas, taip pat dainas apie Latvijos gamtos grožį.

Pirmą kartą šventėje dalyvavo 2008 metais įkurtas Vilniaus Karoliniškių seniūnijos mišrus choras „Libro“, vadovaujamas chorvedės Lilijanos Zarankienės (vadovė Lilijana Zarankienė, koncertmeisterė Jarūnė Barkauskaitė), kuris dovanojo skambias, harmonizuotas lietuvių liaudies dainas ir kitus kūrinius.

Ant scenos pasirodė ir gražiausius kūrinius „Vaivorykštė per Nemuną“, „Prie Šventosios“, Naktelė“, „Ieškojau ilgai“ dovanojo šventės organizatorius Šiaulių kultūros centro kamerinis choras „Vasara“ (meno vadovas Kornelijus Luotė).

Renginio pabaigoje jungtinis choras šventę užbaigė bendromis dainomis „Kur giria žaliuoja“, „Vėjeli, pūsk“ ir visiems puikiai žinomą dainą „Mūsų dienos kaip šventė“.

„Noriu padėkoti visiems dalyvavusiems, kurių dėka skambėjo Lietuvos ir Latvijos grožį atskleidžiančios, nuoširdžiai atliktos dainos. Tikimės, kad kitais metais taip pat organizuosime chorinės muzikos šventę, kuri bus jubiliejinė – penkioliktoji“, – dėkoja Šiaulių kultūros centro kamerinio choro „Vasara“ meno vadovas K. Luotė.

Nuo 2004 metų organizuojama chorinės muzikos šventė „Ramios, malonios vasaros naktys“ šiemet Šiaulių kultūros centro Kamerinėje salėje subūrė ne tik gražų būrį dalyvavusių kolektyvų, bet ir klausytojų.

GALERIJA

  • Muzika sujungė Lietuvos ir Latvijos sostines
  • Muzika sujungė Lietuvos ir Latvijos sostines
  • Muzika sujungė Lietuvos ir Latvijos sostines
  • Muzika sujungė Lietuvos ir Latvijos sostines
  • Muzika sujungė Lietuvos ir Latvijos sostines
  • Muzika sujungė Lietuvos ir Latvijos sostines
  • Muzika sujungė Lietuvos ir Latvijos sostines
  • Muzika sujungė Lietuvos ir Latvijos sostines
L. Yarsmoshenko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS