Spektaklyje „Pyp pyp“ žiūrovų laukia netikėtumai | KaunoDiena.lt

SPEKTAKLYJE „PYP PYP“ ŽIŪROVŲ LAUKIA NETIKĖTUMAI

  • 0

Rašytojas Donaldas Bissetas – dažnas svečias „Keistuolių teatro“ scenoje. Šmaikštūs, drąsiai svajoti ir išsivaduoti iš slogumo kviečiantys spektakliai „Kitą kartą“ bei „Aukštyn kojom“ džiugino jau užaugusias kartas, o dabar šio britų autoriaus pasakos personažai sugrįžta į sceną ir kviečia mažuosius žiūrovus garsiai supypsėti.

„Kiekvienas kalba kaip išmano, tik turi išmokt labai gerai klausyti!“ – tokiais žodžiais žiūrovus pasitinka spektaklis „Pyp pyp“. Šeši muzikalūs ir nė akimirkai nepailstantys aktoriai prikelia muzikos instrumentus, mažuosius ir jų tėvelius pakviesdami ne tik klausytis ryškių, energingų ir vaikiškai subtilių istorijų, bet ir juos pačius įtraukdami į interaktyvų šėlsmą.

Su režisieriaus Aido Giniočio sceninių sprendimų pagalba ir meistriškomis aktorių transformacijomis spektaklyje tarsi ant balto popieriaus lapo skleidžiasi netikėti ir simpatiški nutikimai. „Pyp pyp“ jau savo pavadinimu sufleruoja apie muzikalius, įvairiausiais garsais ir spalvomis skambančius netikėtumus, laukiančius žiūrovo.

Netikėčiausi scenarijai

Tai skoningos, šiuolaikiškai subalansuotos melodijos, suskambančios užkrečiančiais kantri, regio, bliuzo ir kitų stilių garsais. Dainų tekstuose susipina netikėčiausi ir absurdiškiausi scenarijai, padedantys į pasaulį pažvelgti kūrybiškiau, suderinti iš pažiūros nesuderinamus dalykus ir naujai atrasti tai, kas buvo užmiršta.

Pagrindinis spektaklio herojus žąsinėlis Vilis, išsikeberiojęs tiesiai iš D. Bisseto puslapių, ieško tų, kurie sapnuoja spalvotai. Taip pat tų, kurie buvo užlindę už sofos ir tų, kurie nebijo nors vieno kojos piršto iškišti iš kasdienybės. Kaip išdrįsti tai padaryti, kaip įtempti ausis ir išgirsti „Pyp pyp“? Kaip suplonėti skruzdei ir kaip iš savo lovos išprašyti įkyrų vabalą? Visus atsakymus galima išgirsti, jei tik mokama labai gerai klausytis.

Spektaklyje bus galima išvysti Juditą Urnikytę, Daną Kamarauską, Mantą Zemlecką, Joną Šarkų, Jurgį Marčėną.

Scenarijaus autorius ir režisierius – A. Giniotis.

Scenografijos ir kostiumų dailininkė – Ramunė Skrebūnaitė.

Sausio 22 d. 12 val. „Keistuolių teatras“ spektaklį „PYP PYP“ pristatys „Girstučio“ kultūros ir sporto centre. Bilietus į spektaklį platina "Tiketa".

GALERIJA

  • Spektaklyje „Pyp pyp“ žiūrovų laukia netikėtumai
  • Spektaklyje „Pyp pyp“ žiūrovų laukia netikėtumai
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS