Naujas meno ir edukacijos centras RUPERT prisistatys Klaipėdai | KaunoDiena.lt

NAUJAS MENO IR EDUKACIJOS CENTRAS RUPERT PRISISTATYS KLAIPĖDAI

Antradienį, birželio 25-ąją, 18 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro ekspozicinėse erdvėse  (Didžioji Vandens g. 2) naują meno ir edukacijos centrą RUPERT pristatys jo direktorius Juanas de Nievesas, kuratorė Justė Jonutytė ir vadybininkė Justina Stašelytė.

RUPERT yra projektų pagrindu veikiantis tarpdisciplininis edukacijos, rezidencijų ir parodų centras Vilniuje. Architekto Audriaus Ambraso suprojektuotas naujasis RUPERT pastatas atvers duris jau šių metų liepą. Pastate veiks parodų ir projekcijų erdvė, nuolat vyks paskaitos ir reziduos Lietuvos ir užsienio menininkai, kuratoriai ir kultūros vadybininkai.

Paraakademinė RUPERT edukacinė programa prasidėjo 2012-ųjų birželį. Ji skirta jauniems kūrėjams iš viso pasaulio, siekiantiems įgyvendinti savo projektą ir pradėti karjerą savo srityje tarptautiniu mastu. Projektai gali būti kuo įvairiausi, pavyzdžiui, – kaip kuruoti parodą, parašyti knygą, nufilmuoti filmą, išleisti žurnalą, suorganizuoti įvykį ar sumodeliuoti instituciją ir t.t. RUPERT yra ta vieta, kur galima rimtai dirbti, teigia jos šeimininkai.

RUPERT rezidencijų programa skirta menininkams – rašytojams, kitų meno sričių kūrėjams, meno renginių kuratoriams ir akademikams iš Lietuvos ir viso pasaulio. Per beveik tris mėnesius truksiančias rezidencijas kiekvienas iš kūrėjų galės įgyvendinti arba užbaigti savo meninį projektą ir jį pristatyti visuomenei. RUPERT rezidentai idėjų galės semtis iš unikalaus Lietuvos konteksto bei į savo projektus įtraukti vietos bendruomenę. Savo ruožtu vietos bendruomenė galės lankyti rezidentus atvirų studijų metu bei dalyvauti rezidentų vedamose laboratorijose ir paskaitose.

RUPERT parodų erdvė – vieta, kurioje vyks unikalios meno laboratorijos ir atviros paskaitos, bus rodomos netradicinės šiuolaikinio meno parodos bei video- ir juostiniai filmai.

Šiam meno ir edukacijos centrui nuo gegužės mėnesio vadovauja Ispanijos meno istorikas ir kuratorius J. de Nievesas. Per daugiau nei 20 metų trunkančią karjerą, jis dirbo kuratoriumi centre Galego de Arte Contemporánea (Santiago de Compostela) ir Espai d’Art Contemporani de Castelló (EACC), kuriam vadovavo 2005–2009 m. Per savo ilgametę karjerą ispanas yra kuravęs menininkų Danielio Bureno, Miguelio Ventura’os, Angelo Vergara‘os, Johno Knighto, Antoni’o Miralda’os, Josepo María Martino, Paulo Sharitso ir kit; menininkų parodas ir programas bei dėstė Santiago de Compostela universitete.

Paraiškos dalyvauti RUPERT edukacinėje programoje priimamos iki rugpjūčio 1-osios. Programai, kuri vyks 2013 m. spalį – 2014 m. birželį bus atrinkta ne daugiau kaip 10 dalyvių iš Lietuvos ir viso pasaulio.

Paraiškos pirmajam rezidencijų sezonui (2013 m. rugpjūčio 1 d. – spalio 13 d.) priimamos iki liepos 14 d.

RUPERT rezidencijų ir edukacinės programos yra nemokamos ir dalyviams, ir publikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS