Nemokamai muziejuose šiemet apsilankė per 200 tūkst. žmonių | KaunoDiena.lt

NEMOKAMAI MUZIEJUOSE ŠIEMET APSILANKĖ PER 200 TŪKST. ŽMONIŲ

  • 1

Valstybiniuose muziejuose atvėrus galimybę paskutinį mėnesio sekmadienį lankytis nemokamai, šiemet šia galimybe jau pasinaudojo per 200 tūkst. lankytojų.

Kaip skelbia Kultūros ministerija, šešiolikoje nacionalinių ir respublikinių muziejų, pavaldžių Kultūros ministerijai, ir Kernavės archeologinės vietovės muziejuje šiemet apsilankė 207 081 žmogus.

Daugiausia šeimų sulaukė Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai, Lietuvos jūrų muziejus, Kauno IX forto muziejus ir Lietuvos aviacijos muziejus.

Antrąjį ketvirtį muziejai sulaukė 104 867 nemokamų lankytojų – lyginant su pirmuoju ketvirčiu, jų srautas išaugo 2653.

Ketvirtadalis lankytojų buvo nuo 30 iki 39 metų amžiaus, jie dažniausiai rinkosi Trakų istorijos muziejų. Apie penktadalį lankytojų sudarė 40-49 metų amžiaus grupė, jie dažniausiai rinkosi Maironio lietuvių literatūros muziejų.

Tarp 15-19 metų asmenų populiariausias buvo Lietuvos etnokosmologijos muziejus, 20-29 metų lankytojai dažniausiai užsukdavo į Kauno IX fortą, 50–69 metų – į Valstybinį Vilniaus Gaono žydų muziejų. Tarp vyresnių nei 70 metų asmenų populiariausias buvo Žemaičių muziejus „Alka“.

Užsieniečiai sudarė 7 proc. visų nemokamai apsilankiusiųjų paskutinį mėnesio sekmadienį. Daugiausia jų rinkosi Lietuvos nacionalinį muziejų ir Valdovų rūmus.

Anot pranešimo, gegužės paskutinįjį sekmadienį muziejuose atlikus lankytojų apklausą, 63 proc. respondentų nurodė, kad apsilankyti įstaigose juos paskatino galimybė užsukti nemokamai, 96 proc. teigė likę patenkinti savo vizitu. Apie 60 proc. apklaustųjų teigė, kad muziejuje apsilankė su šeima.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nezurnalistas

Nemokamai? Kas per nesamone! Kas moka algas muziejininkams, elktra, vanduo tualetuose. Irgi tustintasi nemokamai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS