Pasaulinio garso ansamblis „Suliko“ leidžiasi į gastroles Lietuvoje | KaunoDiena.lt

PASAULINIO GARSO ANSAMBLIS „SULIKO“ LEIDŽIASI Į GASTROLES LIETUVOJE

  • 0

2022 m. liepos 6–14 dienomis Lietuvoje koncertuos pasaulinio garso ansamblio „Suliko“ žvaigždės iš Sakartvelo. Jie pristatys unikalią programą su daugiabalsėmis kartvelų liaudies dainomis. Tai viena iš seniausių dainavimo tradicijų pasaulyje, kuri yra įtraukta į UNESCO kultūros paveldo sąrašą.

Tbilisio operos ir baleto teatro solistai: Tamaz Saginadze (tenoras), Shalva Abramashvili (tenoras), Sulkhan Gvelesiani (baritonas), Vano Galuashvili (bosas-baritonas), Levan Makaridze (bosas) ir Gocha Datusani (bosas) yra dalis ansamblio „Suliko“, kurį sudaro pagrindiniai teatro solistai ir kuris nuolat dalyvauja savo šalies Vyriausybės organizuojamuose renginiuose, operos teatro gala koncertuose, televizijos ir radijo laidose. Kaip kartvelų kultūros ambasadorius, profesionalus ansamblis suburtas 2007 m. koncertuoja visame pasaulyje. Jų repertuare – operinė, chorinė, sakralinė polifoninė muzika, kartvelų liaudies ir miesto folkloras.

Po trejų metų pertraukos ansamblis sugrįžta į Lietuvą geros muzikos ekspertų „Bardai LT” kvietimu tam, kad pradžiugintų visus, kam artima kartveliška kultūra.

Subtilaus ir sodraus kartvelų dainavimo perlas, tautinio identiteto skleidėjai, lietuvių itin mėgstami ir išsiilgti sąskambiai, balsų polifonija – visa tai ansamblio „Suliko“ koncertuose.

Liepos 6 d. 18:30 val. L. Stuokos – Gucevičiaus aikštėje, Kupiškis (nemokamas)

Liepos 7 d. 20 val. festivalis „Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoj“, Marijampolės poezijos parkas (nemokamas)

Liepos 8 d. 18 val. Semeliškių festivalis „Nuo Lauryno iki Roko” (nemokamas)

Liepos 9 d. 18 val. Dusetų dailės galerija – kultūros centras (mokamas)

Liepos 10 d. 17 val. Bistrampolio dvaras, Panevėžio raj. (mokamas)

Liepos 12 d. 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilnius (mokamas)

Liepos 13 d. 18 val. Chaimo Frenkelio vilos parke, Šiauliai (mokamas)

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS