Paskelbti Trakų istorijos, Šiaulių „Aušros“ ir Kauno IX forto muziejų vadovų konkursai | KaunoDiena.lt

PASKELBTI TRAKŲ ISTORIJOS, ŠIAULIŲ „AUŠROS“ IR KAUNO IX FORTO MUZIEJŲ VADOVŲ KONKURSAI

  • 1

Kadencijoms artėjant į pabaigą, Kultūros ministerija paskelbė trijų jai pavaldžių muziejų direktorių konkursus – Trakų istorijos muziejaus, Šiaulių „Aušros“ muziejaus ir Kauno IX forto muziejaus.

„Vadovauti Trakų istorijos muziejui – tai savo žiniomis, gebėjimais, patirtimi ir pasidalinta lyderyste kurti atvirą kultūrinio ir socialinio dialogo erdvę, ugdyti visuomenės istorinę ir kultūrinę savimonę, bendruomeniškumą, pilietiškumą, aktualizuojant Lietuvos kovos už savo valstybingumą bei Trakų miesto ir čia gyvenusių tautinių bendrijų istoriją“, – sako kultūros viceministras Rimantas Mikaitis.

Pasak viceministro, ši pozicija reikalauja suvokti šiuolaikinio muziejaus kuriamą vertę visuomenei ir valstybei, suprasti politinius, ekonominius ir socialinius procesus, išmanyti valstybės kultūros politiką, partnerystės strategijas, vertinti aplinkos, kurioje veikia muziejus, unikalumą ir pokyčius.

Penktadienį paskelbtame pranešime ministerija nurodo, kad Šiaulių „Aušros“ muziejus yra vienas seniausių ir didžiausių Lietuvos muziejų Šiaurės ir Vidurio Lietuvos regione, saugantis turtingą istorijos, technikos ir kultūros paveldą.

Anot ministerijos, užduotis šio muziejaus vadovui – kurti bendruomeniškumą, pilietiškumą, puoselėti šiam regionui būdingos dvarų kultūros ir turtingo techninio paveldo savitumą.

Kauno IX forto muziejaus vadovui keliami lūkesčiai kokybiškai organizuoti istorinės ir kultūrinės savimonės ugdymą plėtojant dialogą su visuomene temomis, kurios ilgą laiką totalitarinių režimų buvo ribojamos ir net draudžiamos.

„Nacistinės ir sovietinės okupacijų padaryta žala valstybingumui, nusikaltimai žmogiškumui ne visuomet yra temos, kuriomis patogu kalbėtis, tačiau tai daryti būtina. Kauno IX forto muziejus ir yra ta erdvė, kurioje turi būti ne tik prisimenama bei primenama sudėtinga mūsų praeitis, bet ir aktyviai diskutuojama šiandieninio karo akivaizdoje iš naujo apmąstomomis valstybingumo, laisvės ir žmogiškumo išsaugojimo bet kokiomis aplinkybėmis temomis“, – teigia R. Mikaitis.

Pretendentų prašymai dalyvauti konkursuose priimami iki vasario 8 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Sūduvis

Na kam ta komedija su tais konkursais, juk visi žino, kad visi konkursai tiek pareigybėm, tie darbams ar paslaugom pirkti susiveda į vieną KAD(kiek atkato duosi) konkursą, ir nereikia veltui švaistyti lėšų pseudokonkursų organizavimui.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS