„Paskutiniai Brėmeno muzikantai“ vaidinti paskutinį kartą | KaunoDiena.lt

„PASKUTINIAI BRĖMENO MUZIKANTAI“ VAIDINTI PASKUTINĮ KARTĄ

Vilniaus „Keistuolių teatro“ aktoriai atsisveikino su trylika metų vaidintu spektakliu – antradienio vakarą „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“ vaidinti paskutinį kartą.

Režisierius Aidas Giniotis prisimena, kad spektaklis prieš trylika metų atsirado netikėtai.

„Geriau atsisveikint tada, kol dar yra graži, gyva tradicija, negu visai [spektakliui] numirus. 13 metų spektakliui yra labai daug, ir kad tiek laiko dar yra gyvybės, energijos, jėgų, tai nuostabus stebuklas, geriau jį ir palikti stebuklu“, – tikina A. Giniotis.

Spektaklio režisierius prisimena aplinkybes, kuriomis šis spektaklis atsirado. Prieš trylika metų „Keistuolių teatrui“ pirmą kartą buvo suteikta galimybė kreipti į Rėmimo fondą, norint gauti finansavimą.

„Tais metais „Keistuolių teatras“ gavo pirmą kartą teisę rašyti į fondus prašymus. Kažkas, kas direktoriavo, ateina ir prie laiptų man šaukia: galim rašyt paraišką, kokį vaikišką, gal kažką gausim. Įdirbis buvo, aš sakau: rašyk „Brėmeno muzikantus“, vis tiek negausim. Praeina laiko, ir sako, kad gavom. Su Andriumi pasijuokėm, kad striksėti pagal pasaką gal būtų nelabai gerai. Kadangi buvo vogtos dainos, nusprendėme dramaturgine forma išdėstyti, kodėl mes dainuojam tas dainas, pažiūrėt su humoru į hipių kartą. Iš šėlionių kvailionių atsirado spektaklis“, – pasakoja A. Giniotis.

Nuo balandžio vidurio teatras pradėjo turą po Lietuvą – atsisveikinimą su spektakliu pradėję Jonavoje, vėliau vaidino Panevėžyje, Alytuje, Telšiuose, Šiauliuose, Kaune, Marijampolėje ir Klaipėdoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS