Pažaislio festivalis kviečia į muzikos skrydį | KaunoDiena.lt

PAŽAISLIO FESTIVALIS KVIEČIA Į MUZIKOS SKRYDĮ

  • 0

Daugiau nei keturias dešimtis koncertų šiemet klausytojams parengęs XXIV Pažaislio muzikos festivalis jau beveik įpusėjo. Ištikimus klausytojus ir naujus žiūrovus jis kviečia išskirtiniams potyriams ir vienas jų laukia liepos 14-ąją Pociūnų aerodrome.

Nustebote? Ši erdvė Nemuno kilpų parko teritorijoje jau daugiau nei dešimt metų vieną kartą metuose virsta koncertų sale. Festivalio organizatoriai teigia, kad jų siekiai kartais artimi oreivių troškimams siekti aukštumų ir neatrastų horizontų – kiekvienas skrydis nepakartojamas ir vis kitoks, lygiai kaip nebūna dviejų vienodų koncertų.

Šiemet Pociūnų aerodrome Pažaislio muzikos festivalio klausytojų lauks susitikimas su išsiilgtu ansambliu "Nepaklusnieji". Ansamblio muzikantai kartu įvairiomis sudėtimis muzikuoja jau daugelį metų. Prieš keturiolika metų jie parengė septynias festivalio "Nepaklusniųjų žemė" programas, kurias atliko Nidoje ir Juodkrantėje, koncertavo Kaune, Klaipėdoje bei Vilniuje. Kitais metais muzikantai parengė dar septynias koncertines programas, buvo pakviesti atlikti graudingiausios muzikinės komedijos "Vasarvidžio nakties sapnas" Tytuvėnų, Mykolo Kleopo Oginskio ir Pažaislio muzikos festivaliuose, taip pat – Palangoje, Vilniuje ir Klaipėdoje.

Neringoje rengiamo muzikos ir ekologijos festivalio "Nepaklusniųjų žemė" įkvėptas ansamblio pavadinimas atspindi ansamblio požiūrį į muzikavimą bei rengiamas programas, kuriose vyrauja improvizacijos, džiazo, teatro elementai, pantomima, videoinstaliacijos, gimsta naujos atlikimo formos ar netgi sceniniai žanrai. Ansamblio nariai – baritonas Steinas Skjervoldas, fleitininkas Vytautas Sriubikis, klarnetininkas Žilvinas Brazauskas, smuikininkė Rasa Vosyliūtė, altininkė Monika Kiknadzė, violončelininkas Mindaugas Bačkus bei pianistai Sonata ir Rokas Zubovai tiki, kad nepaklusnumas kasdienybės ir scenos rutinai gali tapti itin svarbiu kūrybos impulsu.

Ši erdvė Nemuno kilpų parko teritorijoje jau daugiau nei dešimt metų vieną kartą metuose virsta koncertų sale.

Šį kartą impulsu tapo originalaus menininko Charlie'o Chaplino kurta muzika. Šiemet minimos 130-osios gimimo metinės, tad šio jubiliejaus proga "Nepaklusnieji", vedami didžiojo kino genijaus, leidžiasi į muzikinę kelionę. Ch.Chaplinas kinematografijos istorijoje – vienintelis kūrėjas, buvęs savo filmų scenaristu, režisieriumi, kompozitoriumi ir pagrindiniu aktoriumi. Netgi be garso takelio rodytiems filmams didysis kūrėjas rašė dainas, kurios atspindėdavo pagrindinę siužeto idėją.

Garsioji Ch.Chaplino daina "Šypsokis" skambėdavo rodant filmą "Naujieji laikai", poetiškoji "Gražiosios akys" buvo parašyta "Didmiesčio žiburiams", o "Supkis, mažoji mergaite" apibendrino 1928 m. pasirodžiusio filmo "Cirkas" idėją. Legendinio kūrėjo jubiliejui skirtoje programoje klausytojai išgirs įvairiuose filmuose skambėjusias Ch.Chaplino dainas ir pamatys jo muzika gyvai įgarsinamą filmą "Cirkas". Ši kino juosta pelnytai laikoma Ch.Chaplino šedevru, 1929 m. pelniusiu jam pirmąjį "Oskarą".

Taigi, nusiteikite nuotykiams, prisisekite diržus ir pasiruoškite skrydžiui Pociūnų aerodrome kartu su XXIV Pažaislio muzikos festivaliu ir ansambliu "Nepaklusnieji"!

Kas: Koncertas "Charlie Chaplin: Dainos, muzika ir "Cirkas".

Kur: Pociūnų aerodrome.

Kada: Liepos 14 d. 19 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS