Pranešta, kur įvyks atsisveikinimas su R. Adomaičiu | KaunoDiena.lt

PRANEŠTA, KUR ĮVYKS ATSISVEIKINIMAS SU R. ADOMAIČIU

  • 1

Pirmadienį Lietuvą sukrėtė žinia apie kino ir teatro legendos Regimanto Adomaičio mirtį. Paskelbta, kur bus galima atsisveikinti su aktoriumi. 

Atsisveikinimas su R. Adomaičiu vyks birželio 22 d. 10.30–19 val. Vilniaus Bernardinų bažnyčioje, Šv. Mykolo koplyčioje. Laidotuvės prasidės birželio 23 d. 12 val. šv. Mišiomis, kurias laikys kunigas Antanas Saulaitis, o 13–14 val. R. Adomaitis bus laidojamas Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje.

Aktorius mirė eidamas 86-uosius metus.

1937 m. sausio 31 d. Šiauliuose gimęs, vėliau Pasvalyje gyvenęs R. Adomaitis baigė Vilniaus universiteto fizikos – matematikos fakultetą, vėliau, 1959–1962 metais, studijavo Vilniaus konservatorijoje, dabartinėje Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, aktorinio meistriškumo katedroje.

Šalia daugybe profesinių apdovanojimų įvertintos veiklos teatre ir kine, R. Adomaitis buvo Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės nariu.

Aktorius buvo apdovanotas Komandoro didžiuoju kryžiumi „Už nuopelnus Lietuvai“, LDK Gedimino ordino Komandoro kryžiumi, Lietuvos nepriklausomybės medaliu.

R. Adomaitis buvo Lietuvos kino ir teatro aktorius, vaidino pagrindinius vaidmenis spektakliuose „Vieno tėvo vaikai“ (2006 m.), „Žynys“ (2002 m.), kine atliko vaidmenis filmuose „Žmogus – amfibija“ (1961 m.) , „Persona Non Grata“ (2005 m.), „Ledinis bučinys“ (2008 m.).

Aktorius 2014 metais gavo Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Stebuklas įvyko. Pagaliau parašė ir apie R. Adomaitį. O tai maniau, kad nutyles, juk kažkokia verslininkė šimta kartų svarbesnė ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS