Premjeras pasveikino muzikologą V. Gerulaitį 70-ojo gimtadienio proga | KaunoDiena.lt

PREMJERAS PASVEIKINO MUZIKOLOGĄ V. GERULAITĮ 70-OJO GIMTADIENIO PROGA

Premjeras Saulius Skvernelis pasveikino Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatą, žinomą muzikologą, radijo ir televizijos laidų vedėją, pedagogą ir knygų autorių Viktorą Gerulaitį 70-ojo gimtadienio proga.

„Jau daugel metų visoje Lietuvoje įvairių koncertų lankytojai žavisi jūsų erudicija, artistiškumu ir įtaigiomis mintimis. Jūsų vedamos radijo ir televizijos laidos visada pasižymėjo originalumu, patriotiškumu, informacijos gausa ir paskatino ištisos kartos domėjimąsi ne tik muzika, bet ir plačiuoju kultūros pasauliu. Nuoširdžiai sveikinu Jus gražaus jubiliejaus proga, linkiu kūrybingų bei žvalių dienų ir teskamba ilgus metus Jūsų sukurta Tautos gaida“, – sakoma premjero sveikinime.            

V. Gerulaitis gimė 1950 m. vasario 12 d. Muzikologas, muzikos istorikas publicistas, švietėjas.

1980 m. baigė Lietuvos TSR valstybinės konservatorijos muzikos istorijos specialybę, o 1986 m. – šios įstaigos aspirantūrą. 2001 m. išrinktas docentu.

Pedagoginę veiklą pradėjo 1973 m. Vilniaus trečiojoje muzikos mokykloje.

Nuo 1980 m. dėstė dabartinėje Lietuvos muzikos akademijoje visuotinės muzikos istorijos kursą.

Nuo 1976 m. skelbia straipsnius aktualiais muzikinės publicistikos ir kultūrologijos klausimais. 1994 m. parašė mokomąją priemonę „Muzikos stilių raida“ (įvertinta Švietimo ministerijos premija).

1988-1991 m. dirbo Valstybinės filharmonijos Vaikų ir jaunimo skyriaus vedėju; Lietuvos kompozitorių sąjungos valdybos sekretoriumi; Lietuvos TV muzikos redakcijos vyriausiuoju redaktoriumi.

1991 m. V. Gerulaičio iniciatyva buvo įkurtas Lietuvos kultūros institutas. 1991-1993 m. šio instituto direktorius.

Vėliau dirbo Muzikos švietimo centro ekspertu, „Literatūros ir meno“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotoju, Nacionalinio operos ir baleto teatro Reklamos ir informacijos skyriaus vedėju.

1997-1999 m. dirbo Lietuvos Respublikos Vyriausybės patarėju kultūros klausimais.

V. Gerulaitis – aktyvus muzikos švietėjas, rengė ir vedė radijo ir TV muzikines laidas. Didelio populiarumo sulaukė “Tautos gaida“ (1989-1999 m.) ir “Likimai“, TV laidų ciklas “Muzikos istorijos“.

V. Gerulaičio iniciatyva 1998 m. pradėtas rengti Šiaurės Lietuvos muzikos festivalis „Biržai“, o 2002 m. – „Dainavos šalies muzikos festivalis“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Bethovenas

Šlykštus tipelis. Perdėm konjunktūrinio mąstymo. Visą gyvenimą nieko doro neveikė, tik valdiškas kėdes ministerijų užkaboriuose šildė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS