Projektas „Keliauk su filmais“ kvies pažinti Europą, kultūrą ir kiną | KaunoDiena.lt

PROJEKTAS „KELIAUK SU FILMAIS“ KVIES PAŽINTI EUROPĄ, KULTŪRĄ IR KINĄ

  • 0

Naujas tarptautinis projektas „Keliauk su filmais“ nuo vasario 10 dienos kvies žiūrovus pažinti skirtingų Europos šalių kiną ir kultūrinius ypatumus specialių edukacinių-pramoginių seansų metu.

Kino renginiai leis ne tik pasinerti į jaudinančias istorijas, bet ir padės gilinti žinias apie aktualias problemas bei siūlys dalyvauti specialiai parengtame žaidime. Projekto programa sukurta siekiant supažindinti jauną žmogų su kultiniais filmais ir suteikti galimybę išvysti juos kino ekrane. Be to, iniciatyva sujungs tris Europos miestus – į šį kino nuotykį žiūrovus kvies Kauno kino centras „Romuva“, Vilniaus kino teatras „Pasaka“ ir Rygos kino teatras „Splendid palace“.

„Kinas – viena iš prieinamiausių meno rūšių, nuolatos balansuojanti tarp pramogos ir kultūros. Natūralu, kad kintant mus supančiam pasauliui, sparčiai keičiasi ir filmų žiūrėjimo kultūra. Atsižvelgdami į šias tendencijas parengėme įvairialypę renginių programą susidedančią iš aštuonių filmų, kurių seansus papildys pristatymai, dirbtuvės, pasirodymai ir ekskursijos“, – pasakojo Kauno kino centro „Romuva“ kino programų organizatorė Justė Vyšniauskaitė. Viso renginių ciklo metu žiūrovai bus kviečiami dalyvauti žaidime: išmaniųjų telefonų programėlėje spręsti galvosūkius apie kiną, atsakyti klausimus apie matytus filmus ir atlikti kūrybines užduotis. Aktyviausi žaidėjai kiekviename mieste turės galimybę laimėti specialius prizus – privačius kino seansus Kauno, Vilnius ir Rygos kino teatruose.

Ypač norime, kad kokybišką Europos kiną atrastų ir pamiltų jaunoji žiūrovų karta.

„Visi projekte dalyvaujantys kino teatrai yra savotiški europietiško kino ambasadoriai, kviečiantys žiūrovus leistis į kinematografinę kelionę per šį kultūriškai turtingą, įvairialypį žemyną. Ypač norime, kad kokybišką Europos kiną atrastų ir pamiltų jaunoji žiūrovų karta. Taip pat labai džiugina galimybė glaudžiai dirbti su kitais kino teatrais: esame ir panašūs, ir skirtingi, tad šis projektas suteikia išskirtinę galimybę dalintis idėjomis, įžvalgomis ir vieniems iš kitų pasisemti įkvėpimo“, – mintimis apie tarptautinį projektą dalinosi kino teatro „Pasaka“ direktorė Andrė Balžekienė.

Iš modernios ir senosios klasikos bei šiuolaikinių juostų sudaryta projekto programa žiūrovus supažindins su aštuoniais veikėjais, kurie filmuose išgyvena nuostabius, romantiškus nuotykius, o kartais susiduria su skaudžiomis patirtimis. Filmuose atsiskleis ekologijos, meilės, mados, istorijos, filosofijos temos bei jautrūs žmogaus teisių ir identiteto klausimai – artimi bei aktualūs šiandienos žmogui. Projektas „Keliauk su filmais“ pristatys Europos kiną kaip kultūrinės įvairovės atspindį ir nuotykį. Žvelgdamas per skirtingų tautybių prizmę, žiūrovas turės galimybę suprasti vidinį žmogaus pasaulį, kuris kalba visomis įmanomomis kalbomis.

Renginių programoje vasario 10 – balandžio 28 dienomis žiūrovų lauks filmai „Amelija iš Monmartro“ (Prancūzija, 2001), „Dior ir aš“ (Prancūzija, 2014), „4 mėnesiai, 3 savaitės, 2 dienos“ (Rumunija, 2007), „Šuolis“ (Lietuva, 2020), „Bėk, Lola, bėk“ (Vokietija, 1998), „Nosferatu“ (Vokietija, 1922), „Medaus šalis“ (Makedonija, 2019), „Kesas“ (Jungtinė Karalystė, 1969).

Pirmasis projekto renginys dedikuotas romantiškajai Prancūzijai ir filmui „Amelija iš Monmartro“ Kaune, Vilniuje ir Rygoje vyks jau vasario 10 dieną.

GALERIJA

  • Projektas „Keliauk su filmais“ kvies pažinti Europą, kultūrą ir kiną
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS