Rastas neseniai pavogtas Rembrandto paveikslas | KaunoDiena.lt

RASTAS NESENIAI PAVOGTAS REMBRANDTO PAVEIKSLAS

Jungtinių Valstijų policija atrado XVII a. Rembrandto paveikslą, savaitgalį pavogtą iš vieno geriausiai saugomų viešbučių Kalifornijoje.

Ši autentiška meno vertybė viešbučio „Ritz-Carlton“ surengtos ekspozicijos vestibiulyje buvo eksponuojama siekiant pritraukti pirkėją, pranešė „Los Angeles Times“.

Meno kūrinys, pavadintas „Paskutiniuoju teismu“ nugvelbtas vėlų šeštadienio vakarą, tarp 22.20 ir 22.35 val. vietos laiku, kai kuratoriaus dėmesį nukreipė lankytojas. „Kai tik kuratorius nusisuko nuo Rembrandto, jis dingo“, – teigė policijos atstovas Steve`as Whitmore`as.

Anot policijos, tai „gerai apgalvota ir gerai įvykdyta vagystė“, praneša bbc.co.uk. Manoma, kad ji – mažiausiai dviejų žmonių darbas. Visgi dėl to, ar asmuo, užkalbinęs prižiūrėtoją, buvo vagystės bendrininkas, neaišku, rašoma bbc.co.uk.

Šis darbas, vertinamas ketvirčiu JAV dolerių suma, nupieštas maždaug 1655 metais paties olandų meistro rašomąja plunksna ir juodu tušu. Paveikslas yra maždaug 28 centimetrų ilgio ir 15 centimetrų aukščio. Kitoje jo pusėje yra autoriaus parašas.

Smulkesnės detalės, kaip pavyko sučiupti apsukrųjį vagį ar jų tandemą, kol kas lieka neatskleistos.

Gairės: Rembrandtas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS