Rašytojų sąjungos premijos laureatu išrinktas A. Marčėnas | KaunoDiena.lt

RAŠYTOJŲ SĄJUNGOS PREMIJOS LAUREATU IŠRINKTAS A. MARČĖNAS

Lietuvos rašytojų sąjungos premijos laureatu išrinktas poetas Aidas Marčėnas. Jam premija įteikta už eilėraščių rinkinį „Tuščia jo“.

Vienuolika knygų skaitytojams padovanojęs poetas A. Marčėnas už naujausią eilėraščių rinkinį pagerbtas kolegų rašytojų. Geriausią autorių rinkęs vienas iš Rašytojų sąjungos komisijos narių, literatūrologas Kęstutis Nastopka stebisi, kad iki šiol A. Marčėnas, nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, dar nėra įvertintas Rašytojų sąjungos.

„Jis atsirado tarp kandidatų ir ne tik dėl to, kad jis ir šiaip yra žinomas poetas, bet ir šita knyga yra ne tik už nuopelnus, bet tai gyva knyga. Gyva knyga, nepanaši į jo ankstesne. A. Marčėnas yra geras poetas. Labai daug jis tų tekstų yra prirašęs.“, – sako komisijos narys, literatūrologas K. Nastopka.

Neseniai pasirodžiusioje A. Marčėno knygoje publikuojami pastaruosius trejus metus rašyti poeto eilėraščiai. Literatūros kritikai pastebi, kad juose įdomūs sugretinimai ir pasikartojimai, sutinkami daugeliui pažįstami personažai – nuo Platono iki Arvydo Šliogerio ar Juozo Apučio.

A. Marčėnas – 22-asis Lietuvos rašytojų sąjungos premijos laureatas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS