Režisierius R. Tuminas sulaukė pasiūlymo Kinijoje statyti vieną iš šedevrų | KaunoDiena.lt

REŽISIERIUS R. TUMINAS SULAUKĖ PASIŪLYMO KINIJOJE STATYTI VIENĄ IŠ ŠEDEVRŲ

  • 0

Šią savaitę Vilniaus mažasis teatras gastroliuos Šanchajuje.

Gegužės 7 d. Vilniaus mažasis teatras išvyksta į vieną įtakingiausių teatrų festivalių Kinijoje „Šanchajaus modernios dramos slėnis“. Gegužės 10, 11, 12 dienomis  teatras Šanchajaus „Daning“ teatre rodys šiemet atnaujintą Nikolajaus Gogolio „Revizorių“.

Tai – vienas labiausiai publikos vertinamų Vilniaus mažojo teatro spektaklių, kurį šiemet Rimas Tuminas iš esmės atnaujino. Pagrindinius vaidmenis režisierius patikėjo šiems aktoriams – Daumantui Ciuniui, Mindaugui Capui. Spektaklyje vaidina visas Vilniaus mažojo teatro žvaigždynas: Eglė Gabrėnaitė, Gediminas Girdvainis, Vytautas Rumšas, Arvydas Dapšys, Larisa Kalpokaitė,  Almantas Šinkūnas, Inga Burneikaitė,  Ilona Kvietkutė, Mantas Vaitiekūnas, Jonas Braškys, Tomas Kliukas, Jūratė Brogaitė, Rasa Jakučionytė, Balys Latėnas, Edmundas Mikulskis.  Į Šanchajų vyksta 33 žmonių delegacija, kurioje Vilniaus mažojo teatro meno vadovas R. Tuminas,  teatro vadovė Daiva Baltūsytė - Len ir kiti.

„Kinai puikiai žino N. Gogolį ir šią medžiagą. Jie tikisi, kad korupcija bus nugalėta, pasmerkta, tačiau spektaklyje kaip tik to ir nebus. Jie pamatys kitokią „Revizoriaus“ istoriją ir tai bus dar įdomiau. Parodysime jiems, kad čia galima pamatyti visiškai kitų spalvų: mes nešaržuojam, nesišaipom iš personažų. Ne jie pradėjo daryti nuodėmes, imti kyšius, toleruoti  korupciją. Tai yra palikimas. Korupcija kaip reiškinys buvo iki jų. Ir žmonės  kitaip  neįsivaizduoja gyvenimo, todėl jie ganėtinai visi atviri ir naivūs. Dirbant su šia medžiaga man labiausiai norėjosi  ieškoti žmogaus, keliauti į tiesą su mažu herojumi, mažais žmonėmis, parodyti, kad jie nėra korumpuotos sistemos kūrėjai – jie paveldėtojai“, – sako režisierius R. Tuminas, kuris viešėdamas Kinijoje apsispręs ir dėl galimybės Pekine pastatyti  J.V. Gėtės „Faustą“.

R. Tuminui talkintų režisierė Gabrielė Tuminaitė, scenografas Adomas Jacovskis, kompozitorius Faustas Latėnas,  o premjera įvyktų dar šiais metais.

GALERIJA

  • Režisierius R. Tuminas sulaukė pasiūlymo Kinijoje statyti vieną iš šedevrų
  • Režisierius R. Tuminas sulaukė pasiūlymo Kinijoje statyti vieną iš šedevrų
  • Režisierius R. Tuminas sulaukė pasiūlymo Kinijoje statyti vieną iš šedevrų
G. Jauniškio ir VMT arch. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS