Rockefellerio aukciono vakare parduota meno už 646 mln. dolerių | KaunoDiena.lt

ROCKEFELLERIO AUKCIONO VAKARE PARDUOTA MENO UŽ 646 MLN. DOLERIŲ

  • 0

Milijardieriaus Davido Rockefellerio (Deivido Rokfelerio) sukauptos meno kolekcijos, kurioje yra Pablo Picasso (Pablo Pikaso), Claude'o Monet (Klodo Monė) ir Georgios O'Keeffe (Džordžijos O'Kifi) darbų, aukcione pirmąjį vakarą buvo surinkta daugiau kaip 646 mln. dolerių (544,2 mln. eurų).

Tarp antradienį surengto „Christie's“ aukciono pagrindinių akcentų buvo 1905 metų P. Picasso paveikslas „Mergaitė su gėlių krepšeliu“ (Fillette a la corbeille fleurie), nupirktas už 115 mln. dolerių (96,9 mln. eurų). Tai antra pagal dydį suma, aukcionuose sumokėta už šio dailininko darbus.

C. Monet ir Henri Matisse'o (Anri Matiso) paveikslai taip pat buvo nupirkti už rekordines šiems menininkams sumas. Paveikslas iš C. Monet ciklo „Vandens lelijos“ (Nympheas), užbaigtas kažkuriuo metu nuo 1914 iki 1917 metų, buvo parduotos už rekordinę 84,6 mln. dolerių (71,2 mln. eurų) sumą, o H. Matisse'o „Atsilošusi odaliska su magnolijomis“ (Odalisque couchee aux magnolias) – už rekordinius 80,7 mln. dolerių (68 mln. eurų).

„Christie's“ nurodo, kad pajamos bus paskirstytos virtinei labdaros organizacijų, kurias rėmė D. Rockefelleris ir jo žmona Peggy (Pegi).

Pajamos bus paskirstytos virtinei labdaros organizacijų.

D. Rockefelleris buvo paskutinis gyvas naftos kompanijos „Standard Oil“ įkūrėjo Johno D. Rockefellerio (Džono D. Rokfelerio) vaikaitis. Jis mirė 2017-ųjų kovą, būdamas 101 metų.

Jis ir Peggy buvo susituokę ilgiau kaip 50 metų. Ji mirė 1996-aisiais.

Pora sukaupė didžiulę meno, baldų, keramikos, skulptūrų ir puošmenų kolekciją. Joje taip pat yra daiktų, kuriuos paliko ankstesnės Rockefellerių kartos.

Antradienį vakare buvo pardavinėjami daugiausia XIX ir XX amžių meno kūriniai, taip pat įskaitant Paulio Gauguino (Polio Gogeno) ir Georges'o Seurat (Žoržo Sera) darbus.

Amerikos meno kūrinių aukcionas įvyks trečiadienį vakare. Jo metu bus galima įsigyti Willemo de Kooningo (Vilemo de Koningo), Edwardo Hopperio (Edvardo Hoperio) ir Johno Singerio Sargento (Džono Singerio Sardžento) darbų.

Vėliau „Christie's“ taip pat pardavinės baldus, keramiką ir puošmenas, o interneto aukcionui bus pasiūlyta asmeninių suvenyrų, lempų ir valgomųjų reikmenų.

Tarp ypatingų daiktų bus porceliano deserto servizas, kurį į tremtį buvo pasiėmęs Prancūzijos imperatorius Napoleonas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS