Per S. Kairio vizitą Niujorke sutarta dėl kūrybinių industrijų sektoriaus stiprinimo | KaunoDiena.lt

PER S. KAIRIO VIZITĄ NIUJORKE SUTARTA DĖL KŪRYBINIŲ INDUSTRIJŲ SEKTORIAUS STIPRINIMO

  • 3

Kultūros ministrui Simonui Kairiui lankantis Niujorke, JAV, sutarta dėl kultūros ir kūrybinių industrijų sektoriaus stiprinimo, penktadienį pranešė Kultūros ministerija.

S. Kairys dalyvavo Šiaurės Amerikos ir Lietuvos verslo (NALB) forume surengtose diskusijose apie kūrybinių industrijų ateitį ir žiniasklaidos vaidmenį dirbtinio intelekto plėtros kontekste.

Diskusijoje apie kūrybinių industrijų ateities iššūkius ministras akcentavo talentų auginimo šioje srityje poreikius, būtinybę kurti tvarią ekosistemą, užtikrinti sinergiją tarp skirtingų institucijų ir sektorių, nes kultūros ir kūrybinėms industrijoms augti ir tarptautiniam konkurenciniam pranašumui itin svarbus naujos kartos kūrėjų, technologijų talentų ir verslo profesionalų bendradarbiavimas.

Pasak ministerijos, forume su skirtingomis suinteresuotomis šalimis susitarta dėl kultūros ir kūrybinių industrijų sektoriaus augimo Lietuvoje, numatant institucijų įsipareigojimus ir veiksmus šiam tikslui siekti.

Per diskusiją S. Kairys atkreipė dėmesį į dirbtinio intelekto keliamas grėsmės, jį panaudojant melagingai informacijai kurti ir platinti.

Pasak jo, dezinformacijos srautas gali gerokai padidėti, tapti sunkiau identifikuojamas. Ypač tai aktualu daugelyje šalių artėjant rinkimams.

„Tam užkardyti itin svarbūs tarptautiniai susitarimai, bendrai kuriamos technologijos, neužmirštant teisingo atlygio kūrėjams, intelektinės nuosavybės apsaugos už kūrėjų sukurtų kūrinių panaudojimą dirbtinio intelekto sistemose klausimų. Nepriklausomos, tiriamosios žiniasklaidos stiprinimas, žurnalistų apsauga, visuomenės kritinio mąstymo didinimas yra ginklai, kuriais jau dabar ir ateityje bus siekiama suvaldyti dezinformacijos grėsmes. Tinkamai sukurtomis sąlygomis žiniasklaida pati atliks tai, kam ji skirta, – saugos demokratiją“, – kalbėjo kultūros ministras.

NALB forumas rengiamas septynerius metus, jis suburia kelis šimtus verslo, politikos, visuomenės lyderių ir siekia stiprinti Lietuvos bei Šiaurės Amerikos šalių verslo ryšius, kurti dialogą ir plėtoti sėkmingas partnerystes, taip prisidedant prie Lietuvos ekonominio augimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Atrodo toks vargšas

šalia tokių amerikonų..Net švarko negali įsitaisyti už ministro algą:D) Ir suprantama - kultūros srity nei kokiu atkatu gausi nei ka žmoniškai tyliai ,,prakalsi"..O paskolą turbūt kaip visi seimeriai iš banko tuoj pat atsisėdęs i valdžią, pasėmė?:D)

koktus ikibegalybės

Talentų, genijų budelis, beraštis su skurdžiausia lieuvių kalba

Turistauja

Turistauja š - - - molekulė

SUSIJUSIOS NAUJIENOS