S. Skvernelis siūlo Vyriausybei atverti teatrus žmonėms su neigiamu testu ar imunitetu | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS SIŪLO VYRIAUSYBEI ATVERTI TEATRUS ŽMONĖMS SU NEIGIAMU TESTU AR IMUNITETU

Seimo opozicijos lyderis, buvęs premjeras Saulius Skvernelis siūlo Vyriausybei atverti teatrus žmonėms su neigiamu COVID-19 testu, padarytu prieš parą, ar tiems, kurie jau prasirgę ir paskiepyti.

Politiko teigimu, tai galėtų pagerinti žmonių savijautą, padėti teatrams ir paskatinti žmones testuotis.

„Tai būtų tam tikras pozityvas – ir teatrą paremtume, galėtų menininkai vykdyti savo veiklą, galiausiai būtų paskatinimas testuotis, nes testavimo apimtys žiauriai kritusios, ir vakcinuotis“, – BNS ketvirtadienį sakė S. Skvernelis.

Jo teigimu, šiuo metu žmonės „kritiškai pervargę“, todėl laikas priimti politinį sprendimą.

Pasak buvusio Vyriausybės vadovo, užtikrinti saugumo reikalavimus teatruose būtų įmanoma.

„Parduotume elektroninius bilietus, turime vardinius bilietus – žinome, kas ten buvo, ateiname jau su imunitetu ar neigiamu testu, laikomės saugumo reikalavimų. Jeigu kažkas įvyktų, atsekti kontaktus būtų labai paprasta“, – teigė opozicijos lyderis.

„Nuo kažko pradėti reikia šioje sudėtingoje situacijoje, skaičiai kyla, bet manau, kad rizika čia būtų minimali“, – pridūrė jis.

Anot jo, Vyriausybė galėtų pagalvoti ir apie dalinį COVID-19 testo kainos kompensavimą žmonėms, turintiems bilietą į teatrą.

„Jeigu būtų dar tam tikra kompensacija – bent jau 50 proc., tai būtų iš tikrųjų verta plojimų Vyriausybei“, – kalbėjo S. Skvernelis, dar kartą pabrėžęs, kad tuo pačiu teatre reikėtų laikytis ir saugaus atstumų bei kitų reikalavimų.

Buvęs premjeras taip pat teigė, jeigu teatrų atvėrimas būtų sėkmingas, būtų galima pagalvoti ir apie kino teatrų, koncertų ar sporto varžybų lankymą.

Lietuvoje šiuo metu teatrai, kino neveikia, koncertai nevyksta, o sporto varžybos galimos tik be žiūrovų dėl paskelbto karantino, siekiant sumažinti COVID-19 plitimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS