„Saulė ir jūra“ Vokietijoje pristatoma buvusios elektrinės baseine | KaunoDiena.lt

„SAULĖ IR JŪRA“ VOKIETIJOJE PRISTATOMA BUVUSIOS ELEKTRINĖS BASEINE

  • 3

Rugilės Bardžiukaitės, Vaivos Grainytės ir Linos Lapelytės opera-performansas „Saulė ir jūra“ liepos 17–18 d. Vokietijoje pristatoma absoliučiai išskirtinėje erdvėje – E-Werk Luckenwalde (Lukennvaldė, Brandenburgas).

Tai 2019 m. buvusioje elektrinėje ekologiškai veikianti daugiafunkcė šiuolaikinio meno erdvė.

1913 m. pastatytos buvusios elektrinės (dabar ji yra Vokietijos kultūros paveldo objektas) bauhauziniame baseine opera atliekama ypatingomis sąlygomis – turo per pasaulį metu tai pirmasis ir kol kas vienintelis klimatui visiškai neutralus jos pristatymas: baseino dugne ant specialiai sukonstruotų ir išdėliotų medinių dėžių supiltas smėlis šildomas naudojant ekologišką perdirbtų medžiagų technologiją.

„Apleistas baseinas buvo viena iš vizijų galvojant apie erdves, kai planavome „Saulės ir jūros“ rodymą Venecijoje 2019 metais, – prisimena viena iš operos-performanso kūrėjų R. Barzdžiukaitė. – Tad juo labiau džiaugiamės, kad šią viziją realizuojame bauhauziniame baseine Lukenvaldėje. Ši unikali istorinė vieta ne tik dar labiau sustiprina operos koncepciją, bet ir praturtina ją naujomis reikšmėmis bei prasmėmis.“

Kaip teigiama Kultūros ministerijos pranešime, didžioji spektakliui reikalingų lėšų dalis surinkta Kickstarter platformoje pakvietus finansiškai paremti šį renginį. Į kvietimą atsiliepė labai daug žmonių. Finansiškai operą-performansą parėmė ir Lietuvos kultūros institutas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Etugis

Būna ir dar kvailesnių performansų. Keista meno šaka, bet jei yra besižavinčių , gal ir reikia… Nors “tas pliažas” jau įkyrėjo.

Pil

Kai moka babkes galima ir pagulėti.

Pil.

Taip nesveika gulėti saulėje ,esu pritrenkta ,kaip šitaip išvirte ant saules guli ,baisu pagalvoti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS