Seime – menininko M. Mikulevičiaus paroda apie kelionę Šv. Jokūbo keliu | KaunoDiena.lt

SEIME – MENININKO M. MIKULEVIČIAUS PARODA APIE KELIONĘ ŠV. JOKŪBO KELIU

  • 1

Spalio 1–14 d. Jungiamojoje galerijoje Seimo narės dr. Gintarės Skaistės iniciatyva eksponuojama kauniečio menininko Manto Mikulevičiaus paroda „Vienas kelias, vienas likimas, vienas gyvenimas“ apie piligriminę kelionę portugališkuoju Šv. Jokūbo keliu į Santjago de Kompostelą.

„Prieš kelis metus drauge su Ispanijos lietuvių bendruomene taip pat išbandžiau jėgas keliaudama Šv. Jokūbo keliu į Santjago de Kompostelą, tad ši paroda kelia ypatingus sentimentus. Džiaugiuosi, kad piligriminį kelią išbandę žmonės nusprendžia pasidalinti savo įspūdžiais su kitais. Tokiu būdu perteikiamas tas pakilus jausmas, kurį išgyvena visi nuėję šį kelią“, – sako Seimo narė G. Skaistė.

Parodoje pristatomos M. Mikulevičiaus fotografijos iš 2017 m. vasarą vykusios piligriminės kelionės į Santjago de Kompostelą, kuriose matomos piligriminės kelionės akimirkos, sutikti žmonės, panoraminiai vaizdai, išgyventos emocijos, kartu su menininku šiuo keliu keliaujantis ir specialiai šiai kelionei, kaip padėkos ženklas, sukurtas varpas.

M. Mikulevičius – tautodailininkas, kuriantis žalvario miniatiūras sakralinėmis temomis. Šiuo metu yra sukūręs žalvarinių juvelyrikos dirbinių – lietuviškų tautinių saulučių kolekciją, taip pat kuria varpus. Dvejus metus iš eilės Kovo 11-osios proga menininkas organizavo Lietuvos vardo išrašymą Kauno gatvėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Loreta

Sveikinu Mantai. Tu saunuolis ! Tavo darbai tikrai prasmingi, unikalus. Pirmyn !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS