Seksualiniu priekabiavimu kaltinamas P. Domingas palieka ir Los Andželo operą | KaunoDiena.lt

SEKSUALINIU PRIEKABIAVIMU KALTINAMAS P. DOMINGAS PALIEKA IR LOS ANDŽELO OPERĄ

Kaltinimų dėl seksualinio priekabiavimo sulaukęs Placidas Domingas traukiasi ir iš Los Andželo operos vadovo pareigų.

Jis taip pat atšaukia čia planuotus savo pasirodymus, sakoma 78 metų ispano pareiškime, kurį, be kitų, gavo laikraščiai „The Los Angeles Times“ ir „The New York Times“.

„Jis šį sprendimą priėmė „sunkia širdimi“, – teigiama P. Domingo pranešime. – Naujausi kaltinimai, kurie prieš mane buvo pateikti spaudoje, sukūrė atmosferą, kenkiančią mano gebėjimui tarnauti šiai kompanijai, kurią taip myliu“.

Los Andželo opera padėkojo P. Domingui ir pabrėžė „beprecedentį ir gilų“ jo indėlį į kultūrinį miesto gyvenimą. P. Domingas Los Andželo operai vadovavo nuo 2003 metų. Dėl kaltinimų jam operos teatras nurodė atlikti tyrimą, o atlikėją išleido atostogų.

Jau praėjusią savaitę P. Domingas pasitraukė iš Niujorko Metropolitano operos. Jis teigė paprašęs vadovybės atleisti jį nuo įsipareigojimų ir paskelbė, kad daugiau čia nebekoncertuos. Tiesa, iš operos rūmų pareiškimo buvo galima suprasti, kad P. Domingas buvo paprašytas pasitraukti.

P. Domingą seksualiniu priekabiavimu apkaltino kelios dešimtys moterų. Kai kurie teatrai ir orkestrai tada jo pasirodymus atšaukė.

Šiais metais P. Domingas dar turėtų koncertuoti Ciuriche, Maskvoje, Vienoje, Hamburge, Kelne, Valensijoje, Milane ir Krokuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS