Senelis Kalėda: pajauskime artimojo šilumą ir meilę – tai didžiausias stebuklas | KaunoDiena.lt

SENELIS KALĖDA: PAJAUSKIME ARTIMOJO ŠILUMĄ IR MEILĘ – TAI DIDŽIAUSIAS STEBUKLAS

  • 0

Palikęs elnius laukti, Senelis Kalėda atskubėjo su ypatingais linkėjimais, praneša LNK.

Vyriausiajam Lietuvos Seneliui – Kalėdai dabar pats darbymetis. Tačiau nuotaika – gera, nes 2021-ieji – neabejotinai geresni už 2020-uosius, kai kalbėtis vienas su kitu galėjome tik dėvėdami apsaugines kaukes, o galimybės aplankyti artimuosius ar keliauti, buvo labai ribotos.

„Nuostabios nuotaikos, elnių nosys raudonos, džiaugiasi. Nes pernai buvo labai skausminga – buvome su kaukėmis, tačiau net ir po kaukėmis, šypsenos nepaslėpsi, nes šypsosi akys, džiaugiasi vidus. Ir dabar kai kurie nešioja kaukes. Ir gerai – kurį laiką gal ir reikėtų, nes sauga visada yra svarbu, bet šypsenos nepaslėpsi po jokia kauke“ – sakė Senelis Kalėda.

Nors aplink neįmanoma nepastebėti tvyrančios įtampos, Senelis Kalėda pataria nusišypsoti ir pasidžiaugti, juk šv. Kūčios ir šv. Kalėdos – stebuklingas metas. „Susikibkime rankomis, pajauskime artimojo šilumą, meilę. Tai – džiaugsmas, stebuklas“, – patarė jis.

Senelis Kalėda pridūrė, kad svarbiausia – ne materialiniai daiktai, o apsikabinimai, kai galime pajusti mylimo žmogaus rankas, susėdimas kartu ir pasidžiaugimas vienas kitu, tai – didžiausia šventė. Ir visai nesvarbu, kas bus padėta ant stalo, svarbu tie, kurie bus aplink jį.

Pasakodamas apie laiškus, kuriuos gauna iš vaikų su įrašytais jų norais, Senelis Kalėda užsiminė, kad laišką jam atsiuntė ir 93-ejų senolis. „Galbūt už anūką rašė, bet labai maloniai. Norėjo visai ne materialių dalykų, o dvasinių, kad būtų gražu, gera, džiaugsminga ir tolerancijos“, – pasakojo jis.

„Mano didžiausias noras, kad kaukės, kurias mes nešiojame, būtų toli toli numestos ir užmirštos. Čia – pats svarbiausias dalykas. Ir, žinoma, kad neskirstytume vieni kitų į skiepytus ir neskiepytus. Juntamas susipriešinimas. Norėčiau, kad to nebūtų. Na, visi mes esame žmonės ir turime vienas kitą mylėti, ir džiaugtis“, – linkėjo Senelis Kalėda.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS