Sicilijos saloje planuojama įsteigti Šiaurės Lietuvos menininkų rezidenciją | KaunoDiena.lt

SICILIJOS SALOJE PLANUOJAMA ĮSTEIGTI ŠIAURĖS LIETUVOS MENININKŲ REZIDENCIJĄ

Šiaulių dailės galerija inicijuoja Šiaurės Lietuvos menininkų rezidencijos įkūrimą Italos mieste Sicilijoje (Italija). Tikimasi, kad šioje saloje įsteigus Lietuvos vizualiųjų menų centrą lietuvių kūrėjai užmegs draugystę su vietine menininkų bendruomene, kurs ir stiprins tarpkultūrinius ryšius.

Meninis bendradarbiavimas tarp Lietuvos ir Sicilijos pradėtas pernai vasarą, kai dailininkė Eglė Narbutaitė Italos miestelio centre sukūrė sienos piešinį #LabasItala, simbolizuojantį dviejų kultūrų jungtį. Projektas paskatino kitas kultūrines ir edukacines iniciatyvas, tarp kurių ir idėją saloje įkurti Šiaurės Lietuvos menininkų rezidenciją.

Apie tai rugpjūčio 4–6 dienomis Sicilijoje diskutavo Lietuvos kultūros atašė Italijoje Laura Gabrielaitytė-Kazulėnienė, Šiaulių dailės galerijos vadovė Ernesta Šimkienė, menininkė Živilė Žvėrūna bei kultūros ir edukacijos centro #LabasItala įkūrėjai Simona ir Domenico Crisafulli. Komanda susitiko su Italos ir San Marco d’Alunzio miestelių merais, Mesinos miesto vicemere, kultūros lauko atstovais bei vietiniais menininkais. Vizitų metu aptartos kultūrinių mainų tarp Sicilijos ir Lietuvos perspektyvos. Numatoma, kad Italoje pradės veikti lietuvių menininkų rezidencija, o šių metų rugsėjo–gruodžio mėnesiais Mesinoje planuojama surengti Ž. Žvėrūnos kūrybos parodą.

Rugpjūčio 6 d. #LabasItala komanda kartu su Ernesta Šimkiene ir Ž. Žvėrūna surengė kūrybines dirbtuves mažiesiems – vaikai dalijosi žiniomis apie Lietuvą ir Siciliją, kalbėjosi apie tvarumą ir ekologiją. Jaunieji menininkai kūrė piešinius ant perdirbtų medžiagų, o vakare #LabasItala kultūros ir edukacijos centre buvo surengta šių darbų paroda. Mažieji renginio dalyviai apdovanoti Šiaulių dailės galerijos ir Lietuvos menininkų parengtomis dovanomis.

Tikimasi, kad Šiaurės Lietuvos menininkų centro įkūrimas Sicilijoje įkvėps kūrėjus bei paskatins įgyvendinti tolesnius tarpkultūrinius projektus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS