Šiluvoje rengiamasi įamžinti režisieriaus E. Nekrošiaus atminimą | KaunoDiena.lt

ŠILUVOJE RENGIAMASI ĮAMŽINTI REŽISIERIAUS E. NEKROŠIAUS ATMINIMĄ

  • 0

Raseinių rajono kultūros centras, Šiluvos Švč. Mergelės Marijos Gimimo parapija, VšĮ Šiluvos piligrimų centras, Šiluvos seniūnija ir visi, kuriems yra svarbu atskleisti Šiluvos unikalumą bei Eimunto Nekrošiaus genialumą, ėmėsi iniciatyvos – sukurti unikalią skulptūrą ir pastatyti pagrindinėje vietoje, kurioje maestro drauge su tūkstantine minia stebėdavo savo spektaklius Šiluvoje.

Organizatoriai kviečia visus prisidėti prie šios iniciatyvos. Šiluviškio, garsinusio pasaulyje Lietuvos vardą, režisieriaus E. Nekrošiaus įamžinimo Šiluvoje, Jono Pauliaus II aikštėje, kur režisierius atvykęs prisėsdavo pamąstyti, planuojama pastatyti skulptūrą – bronzinę kėdę bei atminimo lentą. Šioje aikštėje 2017–2020 m. vykdavo jo režisuoti teatro „Meno fortas“ spektakliai, sutraukę šimtus žiūrovų.

Bus įamžinta paties maestro kūryba, atskleidžiant jo asmenybei svarbią Šiluvos vietovę. Šią kėdę režisierius parsivežė iš savo tėvo namų ir ji tapo daugelio spektaklių rekvizitu. O jau kiek teatro šedevrų gimė mąstant ant tėvo kėdės, iš Šiluvos keliavusios į Vilnių bei po visą pasaulį...

Metas režisieriui būti įvertintam ne tik užsienyje, o ir savo gimtinėje, savo Šiluvoje, įsitikinę gražios iniciatyvos sumanytojai. Šiuo metu yra surastas menininkas, kuris išlies skulptūrą bei ją integruos aikštėje, – skulptorius Sergėjus Plotnikovas.

Reikalinga suma prasmingos bei ilgalaikės idėjos įgyvendinimui – 8 tūkst. eurų. Todėl iniciatoriai prašo kiekvieno neabejingo maestro E. Nekrošiaus kūrybai, kiekvieno mylinčio Šiluvą arba matančio prasmę kūrybiniame procese, paremti skulptūros pastatymą malda bei tiksline auka.

Už visus aukotojus skulptūros-kėdės pristatymo dieną, liepos 8-ąją, bus aukojamos šv. Mišios Šiluvos bazilikoje.

Aukoti galima parapijos sąskaitoje, įrašant Auka skulptūrai. Taip pat galima aukoti ir grynais pinigais, perduodant parapijos klebonui Erastui Murauskui, vikarui Robertui Urbonavičiui arba Šiluvos kultūrinių renginių organizatorei Birutei Greicienei.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS