Sumaištis dėl knygos rinkimų: leidėjų asociacija pasigenda aiškumo | KaunoDiena.lt

SUMAIŠTIS DĖL KNYGOS RINKIMŲ: LEIDĖJŲ ASOCIACIJA PASIGENDA AIŠKUMO

  • 3

Paskelbus pretendentus į „Metų knygos rinkimus 2019“ kilusi diskusija, kodėl šiame sąraše nėra rašytojos Kristinos Sabaliauskaitės naujojo romano, privertė ne tik vėl susirinkti ekspertų komisiją. Savo poziciją išdėstė ir Lietuvos leidėjų asociacija (LLA).

 

„Lietuvos leidėjų asociacija (LLA) palaiko visas skaitymo skatinimo iniciatyvas bei knygų premijų konkursus, organizuojamus Lietuvoje. Tai yra būdas kurti skaitymo ir knygos prestižą, skatinti žmones diskutuoti apie perskaitytas knygas. „Metų knygos rinkimai“ yra viena tokių akcijų, kurios metu atrinktoms knygoms skiriamas didesnis dėmesys ir viešumas: knygos aptariamos LRT televizijos ir radijo eteryje, rašytojai susitinka su skaitytojais bibliotekose ir mokyklose, o bibliotekos turi galimybę rašyti paraiškas ir gauti „Metų knygos rinkimų“ penketukus savo skaitytojams. Tačiau LLA reiškia susirūpinimą, jog šio, Lietuvos skaitytojams puikiai žinomo konkurso, kriterijai bei nuostatai nėra aiškūs ir prieinami visuomenei. Migloti yra abiejų komisijų sudarymo principai bei knygų atrankos kriterijai. LLA valdybos nariai kelia klausimą, ar tautos vardu skelbiama „Metų knyga“ gali būti renkama tik iš komisijos pasiūlytų knygų, o galbūt komisija turėtų atsižvelgti ir į skaitytojų nuomonę“, – rašoma asociacijos pranešime.

Džiaugdamiesi aktyviu skaitytojų dėmesiu akcijai „Metų knygos rinkimai“ ir reakcija į šiemet komisijų siūlomas knygas, LLA ateityje iš akcijos organizatorių tikisi aiškių kriterijų ir viešumo.

Kaip jau buvo rašyta, po viešos kritikos, kad „Metų knygos rinkimuose“ į penketuką nebuvo įtrauktas rašytojos K. Sabaliauskaitės romanas „Petro imperatorė“, dar kartą susirinkusi konkurso komisija sprendimo nepakeitė, tačiau žada peržiūrėti nuostatus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

viskas

okey .......... labai teisingai pasielgė

Kazkam nepatiko

Gal ,kad rasytoja K.Sabaliauskaite ispeike LT kalbos egzamina ,kuri bande iveikti 12 okai...

...,kad tiek TU PROBLEMU teBUTU butu labai GERAI???...,

subjektyvus MEGEJO SKAITYTI klausimelis DISKUSIJOM... TASKAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS