Suomijos kino teatrai dėl pandemijos siūlo privačius kino seansus | KaunoDiena.lt

SUOMIJOS KINO TEATRAI DĖL PANDEMIJOS SIŪLO PRIVAČIUS KINO SEANSUS

Suomijos kino teatrai, patyrę didelių nuostolių dėl ribojimų, įvestų kilus koronaviruso pandemijai, pradėjo siūlyti privačius kino seansus, skirtus ne daugiau kaip 10 žiūrovų.

Tai pirmadienį pranešė vieno iš šalies kino teatrų tinklų „Biorex“ spaudos tarnyba.

„Mes siūlome savo klientams galimybę suorganizuoti privatų kino seansą. Tai galima padaryti iki sausio 31 d. Helsinkio, Porvo, Hiuvinkės, Ryhimekio, Hemenlinos, Vasos ir Pietarsario kino teatruose“, - sakoma pranešime. Minimalus žiūrovų skaičius, patikslino „Biorex“ atstovai, - 10 žmonių, bet į seansą gali ateiti ir didesnė grupė.

Kaip pranešė laikraštis „Helsingin Uutiset“, tokią pat galimybę savo klientams suteikė ir kitas, didesnis kino teatrų tinklas „Finnkino“, kurio kino salės plačiajai publikai dabar iš esmės uždarytos. „Šiuo metu privatų kino seansą mūsų interneto parduotuvėje galima užsakyti ne daugiau kaip 10 žmonių, ten pat galima pamatyti, kokie filmai siūlomi“, - pranešė „Finnkino“ pardavimų direktorė Hannelė Wolf-Mannila.

Pasak jos, beveik visose tinklo salėse yra daugiau kaip šimtas vietų, suomiai užsisako bilietus į įvairiausius filmus, privatūs seansai perkami nedidelėms draugų grupėms arba, pavyzdžiui, dviem šeimoms su vaikais.

Privatus kino seansas Suomijoje kainuoja nuo daugiau kaip 100 eurų iki daugiau kaip 200 eurų grupei.

Suomijoje iki šiol dvi vakcinos nuo koronaviruso dozes gavo daugiau kaip 80 proc. šalies gyventojų, vyresnių kaip 12 metų amžiaus, trečiąją dozę – apie 20 proc., bet infekcijos atvejų skaičius toliau didėja. Plintant omikron atmainai vyriausybė nusprendė sugriežtinti daugelį anksčiau sušvelnintų priemonių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS