T. Venclovai skirta Z. Herberto tarptautinė literatūros premija | KaunoDiena.lt

T. VENCLOVAI SKIRTA Z. HERBERTO TARPTAUTINĖ LITERATŪROS PREMIJA

  • 4

Lietuvių poetas, publicistas, eseistas, vertėjas Tomas Venclova apdovanotas prestižine Lenkijoje teikiama literatūros premija.

Zbigniewo Herberto fondas paskelbė, kad T. Venclova yra šių metų Zbigniewo Herberto tarptautinės literatūros premijos laureatas, antradienį pranešė Lietuvos ambasados Varšuvoje kultūros atarė Rasa Rimickaitė.

„Tomas Venclova yra (...) paskutinė grandis, jungianti Herbertą, Milošą ir Brodskį. Venclova, kaip teigia Ellen Hinsey, yra vienas iš paskutiniųjų didžiosios Europos tradicijos kartos poetų“, – pranešime sakė premijos komisijos pirmininkas, amerikiečių poetas, rašytojas, literatūros kritikas Edwardas Hirschas (Edvardas Hiršas).

Lenkų poeto, eseisto, dramaturgo Zbigniewo Herberto (1924–1998) tarptautinė literatūros premija – vienas svarbiausių literatūros apdovanojimų, teikiamas už išskirtinius meninius ir mokslinius pasiekimus, atitinkančius Z. Herberto kūryboje atsispindinčias vertybes ir idealus.

Šiuo metu Vilniuje gyvenantis T. Venclova yra dešimčių poezijos, eseistikos ir publicistikos knygų autorius, vienas žymiausių poezijos vertėjų į lietuvių kalbą. Be kitų lenkų poetų kūrybos, T. Venclova yra išvertęs ir Z. Herberto eilėraščių.

Premijos įteikimo ceremonija vyks rugsėjo 13 dieną Varšuvos teatre „Teatr Polski“.

Nuo 2013 metų iškiliausiems pasaulio poetams teikiamos premijos piniginė vertė – 50 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kam sveikinimai?

Nutautėjusiam pasaulio valkatai?

sveikinimai...

Sveikinimai. Didžiulis šio Didžio Žmogaus Tiesos paieškų, Tiesos sklaidos, pagarbos Tiesai siekio... sferoje nuopelnas. Jau užtektų tik "Lietuvos istorijos visiems", kad įrašytume šį žmogų į Didžiųjų gretas... Tokie veikalai gelbsti iš melo vergijos ir belieka tikėti, kad išliks istorijai ne gerb. Sabaliauskaitės "istorija", o išgryninta faktais ir paremta dokumentais bei netendencingumu būtent T. Venclovos, R. Petrausko (šis jaunas Žmogus eina irgi Tiesos paieškų keliu) mūsų šalį "ištikusi" ISTORIJA.

Agent glubokogo burenija

Ura tovarisci!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS