Tautinių mažumų departamentas skyrė finansavimą kultūros projektams | KaunoDiena.lt

TAUTINIŲ MAŽUMŲ DEPARTAMENTAS SKYRĖ FINANSAVIMĄ KULTŪROS PROJEKTAMS

  • 0

Tautinių mažumų departamentas, įgyvendindamas Tautinių mažumų integracijos į Lietuvos visuomenę, išsaugant jų tapatybę programą, 2017 metų pabaigoje skelbė projektų konkursus 2018 metams.

Šiemet Tautinių mažumų departamentas finansuos trijų krypčių kultūrų plėtotės projektus: Tautinių mažumų kultūros sklaidos, Tautinių mažumų kultūros sklaidos ir kultūrinio bendradarbiavimo Pietryčių Lietuvoje bei Tautinių mažumų kultūros sklaidos visuomenės informavimo priemonėse.

Taip pat buvo skelbtas atskiras Tautinių mažumų kultūros ir integracijos centrų veiklos projektų konkursas 2018 metams. Šiam konkursui paraiškas galėjo teikti Lietuvos Respublikoje įstatymų nustatyta tvarka įregistruoti Tautinių mažumų kultūros ir integracijos centrai, kurių veikla atitinka Departamento direktoriaus patvirtintas Tautinių mažumų kultūros ir integracijos centrų veiklos rekomendacijas: TMC veiklos rekomendacijos.

Iš įvairių institucijų ir nevyriausybinių organizacijų ekspertų suburta paraiškų vertinimo komisija pateiktas paraiškas pradėjo vertinti sausio mėnesį.

Šiuo metu finansavimas jau skirtas projektams, pateiktiems Tautinių mažumų kultūros sklaidos ir kultūrinio bendradarbiavimo Pietryčių Lietuvoje ir Tautinių mažumų kultūros sklaidos visuomenės informavimo priemonėse finansavimo kryptims bei Tautinių mažumų kultūros ir integracijos centrų veiklos projektams.

Finansuotų projektų sąrašus rasite: Tautinių mažumų kultūros sklaidos ir kultūrinio bendradarbiavimo Pietryčių Lietuvoje projektai, Tautinių mažumų kultūros sklaidos visuomenės informavimo priemonėse projektai, Tautinių mažumų kultūros ir integracijos centrų veiklos projektai.

Daliniam projektų finansavimui iš valstybės biudžeto jau buvo skirta 326 tūkstančiai eurų. Planuojama paskirstyti dar 150 tūkstančių eurų.

Tautinių mažumų kultūros sklaidos Pietryčių Lietuvoje krypčiai buvo pateikti 43 projektai, kurių bendra suma – beveik 304 tūkst. eurų, iš departamento buvo prašoma daugiau kaip 221 tūkst. eurų.

Tautinių mažumų kultūros sklaidos visuomenės informavimo priemonėse prioritetui buvo pateikta 14 projektų, kurių bendra vertė – virš 170 tūkst. eurų, iš departamento buvo prašoma daugiau kaip 111 tūkst. eurų.

Tautinių mažumų kultūros ir integracijos centrų veiklos projektų konkursui buvo pateikta 17 paraiškų, kurių bendra suma – daugiau kaip 830 tūkst. eurų, iš departamento buvo prašoma virš 583 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS