Vachtangovo teatras pranešė apie nutraukiamą R. Tumino veiklą | KaunoDiena.lt

VACHTANGOVO TEATRAS PRANEŠĖ APIE NUTRAUKIAMĄ R. TUMINO VEIKLĄ

  • 4

Režisierius Rimas Tuminas nutraukė veiklą Rusijos Vachtangovo teatre, penktadienį pranešė teatras.

„Nuo 2022 metų gegužės 6 dienos Rimas Tuminas nutraukia veiklą Vachtangovo teatre“, – sakoma pranešime, paskelbtame teatro interneto svetainėje.

R. Tuminas nuo 2007 metų dirbo šio teatro meno vadovu. Pranešime nurodoma, kad režisierius dirbo iki 2022 metų vasario 9 dienos, o nuo šių metų kovo 1-osios dėl sveikatos priežasčių buvo išėjęs nemokamų atostogų, kurias leido Lietuvoje.

Teatras skelbia, kad jam šiuo metu vadovauja Kirilas Krokas, ir pažymi, kad savo veiklą tęs kaip įprasta ir kad visi šį sezoną numatyti kūrybiniai ir meniniai projektai bus baigti.

R. Tuminas vasario pabaigoje teigė, kad iš minėtų pareigų pasitraukė vasario 9 dieną, tačiau pats teatras tuo metu nurodė, kad režisierius dirba toliau.

Rusijoje kelis dešimtmečius dirbantis režisierius praėjusių metų lapkritį duodamas interviu Rusijos televizijai pareiškė nesureikšminantis Lietuvos okupaciją lėmusio Motolovo ir Ribentropo pakto bei nelaikantis rusų okupantais.

Lietuvoje kilus pasipiktinimui dėl tokios menininko pozicijos, R. Tuminas tai pavadino prieš jį įvykdyta provokacija, sakydamas, kad paskelbta tik dalis jo žodžių, bei sakė paprašęs televizijos paneigimo su pilnu interviu įrašu bei tekstu.

Kovo pradžioje Vilniaus mažasis teatras su teatro įkūrėju ir meno vadovu R. Tuminu nutraukė darbo sutartį.

Režisierius 1994 metais apdovanotas Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Tuminas - slaptas lietuviu fasistu agentas Maskvoje. Isaiskino padla ir isvijo. O juk gali ir susaudyti.

Lietuvių

Kvailumui ribų nėra…..

Talentingas

režisierius tapo antikulturininku auka ...........
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS