Vaikų gynimo dienai – dokumentinė apybraiža pajūryje | KaunoDiena.lt

VAIKŲ GYNIMO DIENAI – DOKUMENTINĖ APYBRAIŽA PAJŪRYJE

  • 0

Pirmają vasaros ir Tarptautinę vaikų gynimo dieną LRT KULTŪRA kviečia į premjerą – Nomedos Kazlaus TV apybraižą „Dainuojanti vasara“ (rež. Rimantas Babrauskas).

„Jūra, saulė ir vasara mus įkvepia ne tik mėgautis gamta, bet ir tobulėti. Naujas muzikos erdves atradome praėjusią vasarą Palangoje, kur vyko unikalus edukacinis projektas vaikams ir jaunimui. Šioje apybraižoje LRT kūrybinė grupė užfiksavo, kaip per savaitę, lydimi pasaulinio garso vokalo pedagogų, jaunuoliai iš Lietuvos ir užsienio padaro neįtikėtiną pažangą. Man, kaip operos solistei ir TV laidų vedėjai, tai buvo prasminga, didžiulį pasitenkinimą suteikusi patirtis“, – pasakoja projekto iniciatorė, TV laidos „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“ vedėja.

Praėjusią vasarą vykęs projektas – kasmet vykstančių Nomedos Kazlaus vokalo ir aktorinio meistriškumo vasaros akademijos mokymų dalis. Ankstesniais metais meistriškumo joje sėmėsi ir šių metų Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ Ieva Zasimauskaitė.

„Kiekvieną rytą pradedame specialiais operos solistams skirtais kvėpavimo pratimais prie jūros, kur ypač stipri energetika, – dalijasi Nomeda Kazlaus. – Per savaitę siekiame tarsi atkartoti ir išgyventi visą mini operos solisto gyvenimą.”

Nuostabius Palangos, Baltijos pajūrio vaizdus, aukščiausio lygio Lietuvos ir užsienio pedagogų meistriškumo pamokas bei akyse tobulėjančius vaikus ir jaunimą apybraižoje atskleisti padėjo režisierius Rimantas Babrauskas ir montažo režisierė Justina Dovydaitytė.

 

GALERIJA

  • Vaikų gynimo dienai – dokumentinė apybraiža pajūryje
  • Vaikų gynimo dienai – dokumentinė apybraiža pajūryje
  • Vaikų gynimo dienai – dokumentinė apybraiža pajūryje
LRT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS