Vaikų literatūros premijos skirtos K. Kazijevaitei, J. Žitkauskui | KaunoDiena.lt

VAIKŲ LITERATŪROS PREMIJOS SKIRTOS K. KAZIJEVAITEI, J. ŽITKAUSKUI

  • 0

Šiųmetinės Vaikų literatūros premijos skirtos rašytojai ir pedagogei Kazimierai Kazijevaitei bei asociacijos „Slinktys“ vadovui Juozui Žitkauskui.

Kaip penktadienį pranešė Švietimo ministerija, premija rašytojai, lietuvių kalbos ir literatūros mokytojai K. Kazijevaitei skirta už šviesų žvilgsnį į vaikystės pasaulį, moralinių vertybių sklaidą ir subtilią adresato pajautą knygoje „Mano sesė ir aš“.

Antroji premija ilgamečiam Vilniaus mokytojų namų darbuotojui J. Žitkauskui skirta už nuopelnus populiarinant vaikų literatūrą ir skaitymą.

Premijos laureatams bus įteiktos antradienį Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje Vilniuje.

Vilniaus Valdorfo Žaliojoje mokykloje dirbančios K. Kazijevaitės knyga „Mano sesė ir aš“, atrankos komisijos teigimu, nagrinėja sudėtingas temas, tačiau „ne drastiškai, o subtiliai ir žaismingai ieško atsakymų, į daugelį svarbių dalykų kviečia pažvelgti jautriai, šviesiai, su viltimi“.

J. Žitkauskas apdovanotas už veiklą lankantis Vilniaus krašto bei Pietryčių Lietuvos mokyklose populiarinant literatūrą – jis su rašytojais aplankė mažas, atokias mokyklas Šalčininkų, Švenčionių, Širvintų, Vilniaus ir kituose rajonuose. Komisija įvertino ir J. Žitkausko veiklą populiarinant skaitymą Grišiškių kultūros centre, „Prozos rudens“ ir knygų mugės renginius Lazdijų rajone.

Vaikų literatūros premija įsteigta 2004 metais, ji teikiama minint Tarptautinę vaikų knygos dieną.

Premija norima skatinti rašytojus kurti knygas vaikams, siekiama įvertinti įstaigų ir asmeninį indėlį populiarinant vaikų literatūrą, ugdant estetines ir pilietines vertybes, skleidžiant originalias kūrybos iniciatyvas.

Premija už kūrybą vaikams yra 2 280 eurų, už vaikų literatūros sklaidą – 1 520 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS