Vokietijoje žydų šeimai sugrąžintas nacių konfiskuotas paveikslas | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOJE ŽYDŲ ŠEIMAI SUGRĄŽINTAS NACIŲ KONFISKUOTAS PAVEIKSLAS

  • 0

Per Antrąjį pasaulinį karą nužudyto žydų kilmės prancūzų politiko ir pasipriešinimo lyderio paveldėtojams antradienį buvo sugrąžintas nacių atimtas paveikslas.

George'ui Mandeliui (Žoržui Mandeliui) priklausęs Thomo Couture'o (Tomo Kutiūro) sukurtas „Sėdinčios jaunos moters portretas“buvo rastas 2012 metais velionio kolekcininko Cornelius Gurlitto (Kornelijaus Gurlito) meno kolekcijoje, vokiečių pareigūnams atliekant tyrimą, susijusį su viena mokesčių byla.

Atsiskyrėliškai gyvenęs bavarų kolekcininkas 1,5 tūkst. meno kūrinių kolekciją paveldėjo iš savo tėvo Hildebrando Gurlitto (Hildebrando Gurlito). Pastarasis buvo meno pirklys, prekiavęs nacių konfiskuotais meno kūriniais. Daugelis jų buvo atimti iš žydų, tačiau jų buvusių savininkų nustatymas vyksta lėtai, ir tik maža dalis kūrinių sugrįžo sugrįžo pas teisėtus jų paveldėtojus.

Kultūros ministrė Monika Gruetters (Monika Griuters), antradienį perduodama paveikslą G. Mandelio giminaičiams, pažadėjo daryti viską, kad pagrobtos meno vertybės būtų sugrąžintos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS