A. Warholo meno kūrinys Niujorke buvo parduotas už 85 mln. JAV dolerių | KaunoDiena.lt

A. WARHOLO MENO KŪRINYS NIUJORKE BUVO PARDUOTAS UŽ 85 MLN. JAV DOLERIŲ

  • 1

Amerikiečių poparto krikštatėviu vadinamo Andy Warholo (Endžio Vorholo) ikoninis septintojo dešimtmečio paveikslas „White Disaster“ („Baltoji nelaimė“) trečiadienį vakare aukcionų namuose „Sotheby's“ Niujorke buvo parduotas už 85 mln. JAV dolerių (81,8 mln. eurų).

Dėl 1963 metais sukurto paveikslo varžėsi du aukciono dalyviai, kol galiausiai po trumpos dviejų minučių dvikovos jis buvo nupirktas už 74 mln. JAV dolerių (71,2 mln. eurų). Meno kūrinys su visomis išlaidomis ir mokesčiais iš viso atsiėjo 85,4 mln. JAV dolerių (82,4 mln. eurų).

Pastarąjį kartą A. Warholo šilkografija iš „Death and Disaster Series“ („Mirties ir nelaimių serijos“) buvo parduota 2013-aisiais už šio menininko kūriniui rekordinę 105 mln. JAV dolerių (101,2 mln. eurų) kainą.

Gegužės mėnesį A. Warholo 1962 metais sukurtas legendinės aktorės Marilyn Monroe (Merilin Monro) portretas „Shot Sage Blue Marylin“ buvo parduotas „Christie's“ aukcione už 195 mln. JAV dolerių (188 mln. eurų). Jis tapo brangiausiu aukcione parduotu XX amžiaus meno kūriniu.

Šilkografijos rašalo ir grafito technika sukurtame kūrinyje „White Disaster“ devyniolika kartų juodai baltais tonais yra vaizduojama makabriška automobilio avarija.

Paveikslas sukurtas ant 3,6 metrų aukščio drobės.

„1962-ųjų pabaigoje A. Warholas piešia M. Monroe, tais pačiais metais jis pradeda žavėtis įžymybių vaizdavimu, tačiau iš tikrųjų jos mirtis 1962 metų pabaigoje ir aplink ją sukurtas reginys labai sužavėjo A. Warholą“, – teigė aukcionų namų „Sotheby's“ meno vadovas Davidas Galperinas (Deividas Galperinas).

Trečiadienį parduotas meno kūrinys priklausė privačiai kolekcijai.

Aukcionų namai „Sotheby's“ nepateikė jokios informacijos apie pirkėją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

baisu ...........

..... Warholo ''draugelis'' JMB Basquiatas net pakraupo pajutes kiek galima užkalt po pusšimčio metų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS