Zarasuose atidaroma dailininkų Š. Saukos ir N. Saukienės galerija | KaunoDiena.lt

ZARASUOSE ATIDAROMA DAILININKŲ Š. SAUKOS IR N. SAUKIENĖS GALERIJA

  • 0

Zarasuose, naujose Krašto muziejaus erdvėse, šeštadienį atidaroma dailininkų Šarūno Saukos ir Nomedos Saukienės galerija.

Galerija įrengta naujame Zarasų krašto muziejaus padalinyje Zarasų senamiestyje, restauruoto istorinio pastato antrajame aukšte.

Trijose salėse bus eksponuojami abiejų menininkų kūriniai.

„Nors paveikslų formatai, plastika ir temos, atrodo, be galo skirtingos, nesunku rasti ir jungiančių dalykų. Vaiko susitikimas su skeletu, gėlės ir kaulai, kūrėjo flirtas su giltine, degantis aguonų laukas – skirtingi pavidalai kalba apie gyvenimo trapumą, daiktų ir žmogaus laikinumą, praeities alsavimą kasdienybėje ir kartu – apie amžiną atsinaujinimą“, – Zarasų krašto muziejaus pranešime sakė parodos kuratorė Monika Saukaitė.

Nomeda ir Šarūnas Saukos – žinomi Lietuvos tapytojai, jaunystę praleidę Vilniuje, baigę Vilniaus dailės akademiją (buvusį Vilniaus dailės institutą), nuo 1990 metų gyvenantys Zarasų rajone, šalia Dusetų.

Š. Sauka yra Lietuvos Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordinu, ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“, Baltijos asamblėjos premija, N. Saukienė – Vyriausybės kultūros ir meno premija.

Abu menininkai už profesionalios dailės puoselėjimą ir propagavimą bei Zarasų krašto vardo garsinimą Lietuvoje ir užsienyje 2014 metais paskelbti Zarasų krašto garbės piliečiais.

Zarasų krašto muziejui menininkai paskolino daugiau kaip 80 tapybos ir skulptūros darbų, dalį jų bus galima pamatyti atidaromos galerijos pirmojoje parodoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS