Kaip prižiūrėti sodo baseinų įrangą po sezono? | KaunoDiena.lt

KAIP PRIŽIŪRĖTI SODO BASEINŲ ĮRANGĄ PO SEZONO?

  • 1

Sodo baseinai – mūsų pačių suformuoti vandens telkiniai, kurie dažniausiai tampa dėmesį traukiančia kiemo puošmena. Šiltuoju sezonu jiems pakanka minimalios priežiūros, tačiau atėjus rudeniui ir prasidedant pirmosioms šalnoms, viskas pasidaro šiek tiek kebliau. Visgi, net ir tuomet sodo baseinų įranga nekelia didelių rūpesčių – tereikia įsidėmėti kelis pagrindinius darbus, kuriuos turėsite atlikti po sezono.

Pašalinkite lapus nuo vandens paviršiaus

Krentantys lapai dažnai simbolizuoja šaltojo sezono pradžią – nors iš pradžių tai atrodo pakankamai žavingai, reikėtų nepamiršti, kad pradėję gesti, jie gali pakenkti ir vandeniui, ir jame gyvenantiems gyviams. Tad reguliariai reikėtų juos iš sodo baseino pašalinti. Patiesę specialų tinklelį, tokį darbą galėsite atlikti dar efektyviau.

Lygiai taip pat, kaip ir krentantys lapai, vandeniui gali pakenkti ir jame merdintys augalai – jei turėjote vandens lelijų ar kitų panašių augalų, artėjant šaltajam sezonui su jomis turėsite atsisveikinti. Išimtis taikoma tik tuo atveju, jei yra ženklų, rodančių, kad augalai gali išgyventi per žiemą. Toks scenarijus įmanomas tuomet, jei jų šaknys yra giliai po baseinu.

Laužykite ledus

Šis aspektas bus aktualus tuo atveju, jeigu baseine gyvena žuvys. Susidaręs ledo sluoksnis gali būti pavojingas jų gyvybei. Organizmams yrant vandenyje, išsiskiria dujos, kurioms reikia pasišalinti iš vandens. Tiesa, dėl to nereikia susmulkinti viso baseino ledo, kadangi šis procesas taip pat yra pavojingas žuvytėms. Pakaks, jeigu iškirsite nedidelę eketę, per kurią galės pasišalinti minėtosios dujos. Toks darbas nepareikalaus daugybės pastangų, tačiau ilgalaikėje perspektyvoje jis bus labai reikšmingas – prasidedant naujam sezonui galėsite tuo įsitikinti.

Pasirūpinkite, kad baseinas gautų natūralios šviesos

Šis aspektas ir vėlgi bus aktualus tuo atveju, jeigu baseine liko žuvų ar augalų. Nors ir ne kaitrūs, saulės spinduliai žiemos metu nėra retas reiškinys, tad pravartu pasistengti, kad jie galėtų pasiekti ir baseiną. Nugenėkite aplink esančias medžių šakas ir nuvalykite sniegą, kuris gali uždengti vandens paviršių. Taip ne tik padėsite išgyventi augmenijai ir žuvims, bet ir užtikrinsite žavų vaizdą saulėtomis dienomis. Kitaip tariant, sodo baseinas net ir šaltuoju sezonu atliks pagrindinį savo darbą.

Apsaugokite baseino gyventojus

Nuo įvairių plėšrūnų žuvytes galėsite apsaugoti naudodami tą patį prieš tai minėtą tinklelį. Tiesa, jas reikėtų pasaugoti ne tik nuo jų, bet ir nuo persivalgymo. Nors gali kilti noras prieš šaltąjį sezoną jas gerai nupenėti, turėtumėte nuo to susilaikyti. Artėjant žiemai, daugumos žuvų rūšių medžiagų apykaita sulėtėja, tad maisto joms reikia kur kas mažiau. Pasidomėkite savo augintinių poreikiais: gali būti, kad jas reikės pamaitinti tik kelis kartus per savaitę.

Atjunkite vandens filtrą ir siurblius

Reikėtų nepamiršti pasirūpinti ir baseinų įranga, kuri dažniausiai nėra pritaikyta žiemojimui lauke. Jei sezono metu naudojote vandens siurblius ir filtrą, prasidedant šaltajam metų periodui, juos reikėtų atjungti. Tokią įrangą patariama nusausinti ir laikyti viduje. Tam puikiai tinka ir sodo nameliai, kuriuose sutalpinsite ir kitą sezoninę techniką ar transporto priemones. Be to, tokie statiniai atrodo pakankamai stilingai, tad bendro kiemo vaizdo jie tikrai nesugadins. Spauskite čia, jeigu norite apžiūrėti sodo namelių asortimentą.

Atlikę visus šiuos darbus, galėsite būti tikri, kad sodo baseinai sėkmingai sulauks naujo sezono pradžios. Jei dar tik svarstote apie jų įsigijimą, vis dar turite galimybę kiemą papuošti tokia dekoracija – el. parduotuvėje Pigu.lt baseinų įranga nustebins ir plačiu pasirinkimu, ir geromis kainomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tadas zurnalistui

o dekoratyviniam tvenkiniui sie patarimai tinka ar tik sodo baseinui?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS