Kita lietuviško dizaino stotelė Palangoje – Lietuvos kultūros sostinėje | KaunoDiena.lt

KITA LIETUVIŠKO DIZAINO STOTELĖ PALANGOJE – LIETUVOS KULTŪROS SOSTINĖJE

  • 0

„Gero dizaino“ prizo nugalėtojų paroda pakeliui į Londono dizaino festivalį sustos Palangoje – šių metų Lietuvos kultūros sostinėje.

Po sėkmingo lietuviško dizaino pristatymo liepos mėnesį Minske, Baltarusijos nacionalinėje bibliotekoje, rugpjūčio 6-30 dienomis Palangoje ši ekspozicija atidaryta Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaitykloje (Vytauto g. 72). Parodoje pristatoma 20 „gyvų“ eksponatų: įvairūs industrinio dizaino pavyzdžiai – baldai, tekstilė, pakuotės ir kita.

Jau antrus metus iš eilės Vilniuje dizaino savaitės metu apdovanojami geriausi lietuviško dizaino ir pramonės bendradarbiavimo pavyzdžiai – estetiški ir funkcionalūs produktai skirti masinei gamybai, galintys sėkmingai konkuruoti užsienio ir vietinėje rinkoje. Jau seniai ES dizainas yra traktuojamas, kaip vienas svarbiausių inovacijų faktorių – pripažįstama, kad būtent dizainas gaminyje sukuria didžiausią pridėtinę vertę.

Apie konkursą: konkurso „Geras dizainas“ tikslas – atrasti ir įvertinti geriausius Lietuvos dizainerių ir įmonių darbus. Kasmet siekiama pristatyti visuomenei inovatyvius, estetiškus, kokybiškus naujus gaminius, kurie sėkmingai konkuruoja arba gali konkuruoti globaliose rinkose. „Gero dizaino “ prizas – tai papildomas paskatinimas ir motyvas gamintojams bendradarbiauti su dizaineriais nuo pat produkto vystymo ciklo pradžios.

GALERIJA

  • Kita lietuviško dizaino stotelė Palangoje – Lietuvos kultūros sostinėje
  • Kita lietuviško dizaino stotelė Palangoje – Lietuvos kultūros sostinėje
  • Kita lietuviško dizaino stotelė Palangoje – Lietuvos kultūros sostinėje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS