Skalbyklės ir džiovyklės: mitai ir tiesa | KaunoDiena.lt

SKALBYKLĖS IR DŽIOVYKLĖS: MITAI IR TIESA

  • 0

Vienas pagrindinių klausimų perkant skalbimo mašiną – ar rinktis skalbyklę su džiovinimo funkcija. Toks prietaisas leidžia ne tik išskalbti, bet ir išdžiovinti skalbinius, kurių kartais net nereikia lyginti, – pakanka tiesiog sudėti į spintą. Tai tikrai patiks kiekvienai namų šeimininkei, tačiau ne visi skuba pirkti tokį prietaisą, nes laikui bėgant skalbimo mašinos, turinčios džiovinimo funkciją, apaugo daugybe mitų.

Pirmasis ir pagrindinis mitas – skalbyklės-džiovyklės gadina drabužius. Tačiau taip nėra, svarbiausia yra pasirinkti tinkamą režimą ir temperatūrą, atsižvelgiant į drabužius ir jų etiketėje nurodytas priežiūros instrukcijas. Norint išvengti skalbinių džiovinimo, rekomenduojama nustatyti pusę temperatūros, jei prietaisas palaiko šią parinktį, o daugelis modelių leidžia Jums atnaujinti drabužius garais. Garų funkciją galima įjungti pasibaigus džiovinimo ciklui arba naudoti atskirai, pavyzdžiui, jei po vieno naudojimo reikia atnaujinti drabužius arba išlyginti raukšles ir panaikinti kvapą, atsirandantį dėl drabužių laikymo spintoje iki kito sezono. Be to, džiovinimas garais puikiai dezinfekuoja drabužius ir naikina bakterijas, alergenus.

Daugelis žmonių mano, kad kombinuota technika užima per daug vietos, neleidžia skalbti ir džiovinti skalbinių pakankamu kiekiu. Taip buvo prieš keletą metų, tačiau dabar galite įsigyti nestandartinio dydžio modelį, kurio gylis yra nuo 44 iki 55 cm. Daugelis gamintojų turi tokias skalbimo mašinas su džiovinimo funkcija, taip pat įmontuojamas. Ir jei anksčiau standartinėje skalbimo mašinoje tilpdavo 5 kg, o džiovinimui – ne daugiau kaip 2–2,5 kg, dabar yra modelių, į kuriuos telpa 7–10 kg, o džiovinimo – iki 7 kg.

Jei Jums aktualus vilnos ir švelnių drabužių džiovinimas, ieškokite džiovyklės, turinčios „Woolmark“ sertifikatą. Tai organizacija, kuri savo kokybės ženklą išbando ir suteikia tik vilnai saugiems prietaisams. Pavyzdžiui, „Electrolux“ ir „AEG“ džiovyklės turi šį ženklą ant prietaiso. Be to, yra modelių su specialia ištraukiama lentyna, ant kurios galite nusausinti drabužius.

Yra nuomonė, kad skalbimo mašinos su džiovykle yra neekonomiškos. Tai iš dalies tiesa, gal ir nesutaupysite pinigų, tačiau tikrai sutaupysite laiko ir pastangų. Skalbimo mašinos su džiovykle nėra labai efektyvios energijos atžvilgiu, tačiau yra modelių, kurių energijos vartojimo efektyvumo klasės yra A + ir A ++. Be to, energijos sąnaudos bus tik džiovinimo režimu.

Šeimoms su mažais vaikais skalbimo mašinos su džiovykle palengvina gyvenimą.

Tai galimybė sutaupyti laiko ir pinigų. Tėvai žino, kad po bet kokio pasivaikščiojimo ar darželio, vaikų drabužius reikia skalbti, o taip greitai, kaip reikėtų, drabužiai neišdžiūva, todėl reikia pirkti kelis drabužių komplektus. Džiovinimo funkcija šiuo atveju yra puiki išeitis. Taip pat galite plauti ir džiovinti vaikų minkštus žaislus. Natūraliomis sąlygomis jie ilgai džiūsta, todėl žaislų užpilduose gali pradėti aktyviai daugintis bakterijos ir pelėsis.

Reikėtų prisiminti, kad šiai skalbyklei reikia ypatingos priežiūros. Jei skalbimo mašinoje be džiovyklės periodiškai reikia išvalyti du prietaiso filtrus, tai skalbyklėje su džiovykle būtina išvalyti tris filtrus, o oro filtro švarumą reikia tikrinti dažniau. Tačiau dėl šiuolaikinių technologijų prekių asortimentas parduotuvėse reguliariai papildomas išmaniaisiais įrenginiais, gebančiais savarankiškai diagnozuoti įrenginio veikimą – tai taip pat palengvina vartotojų kasdienybę. RDE.LT internetinėje parduotuvėje taip pat siūlomos kelios populiariausių gamintojų skalbyklės su džiovinimo funkcija ir be jos, jas galima lengvai pasirinkti pagal norimus parametrus, kad būtų galima vizualiai palyginti prietaisų funkcijas ir rasti norimą prekę!

GALERIJA

  • Skalbyklės ir džiovyklės: mitai ir tiesa
  • Skalbyklės ir džiovyklės: mitai ir tiesa
Shutterstock nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS