Specialistų patarimai: kodėl verta investuoti į skalbinių džiovyklę? | KaunoDiena.lt

SPECIALISTŲ PATARIMAI: KODĖL VERTA INVESTUOTI Į SKALBINIŲ DŽIOVYKLĘ?

  • 0

XXI amžius – patogaus gyvenimo laikas. Indaplovė išplauna kalnus indų, o dulkių siurblys-robotas savarankiškai susidoroja su dulkėmis. Kalbant apie buitį palengvinančias inovacijas, šiandien neįmanoma neišskirti skalbinių džiovyklių. Skalbinių džiovyklės ar skalbimo mašinos su džiovinimo funkcija turi nemažai funkcijų, kurios palengvina kasdienybę, todėl nors šią buitinės technikos grupę dar galima laikyti augančia kategorija, Varlė.lt specialistai pastebi, kad vis dažniau lietuviai nusprendžia investuoti į tokį įrenginį. Yra keletas svarbių priežasčių, dėl kurių verta pagalvoti apie skalbinių džiovyklę.

1. Galimybė išskalbti daugiau per vieną dieną

Tradicinė išlankstoma džiovyklė leidžia pakabinti nedaug skalbinių. Dėl šitos priežasties po vieno skalbimo imtis kito dažniausiai galima tik tada, kai išdžiūsta pirmojo skalbimo rūbai ar patalynė. Tai ypač aktualu gyvenantiems butuose. Tai, kad namuose nėra pakankamai vietos reikalingos visų skalbinių džiovinimui yra pagrindinė priežastis, kad negalima atlikti kelių skalbimų iš eilės. Vienas svarbiausių automatinės skalbinių džiovyklės privalumų yra tas, kad šis įrenginys visiškai leidžia pamiršti šią problemą. Galite skalbti tiek, kiek norite ir nelaukti, kol pirmieji skalbiniai išdžius. Tradiciniu būdu megztiniai ar kelnės gali džiūti visą parą, o skalbinių džiovyklėje – tokie skalbiniai išdžius per porą valandų.

2. Laiko taupymas

Skalbinių džiovyklė leidžia sutaupyti nemažai laiko ne tik dėl to, kad jums nereikia ilgai laukti, kol galėsite džiaugtis švariais ir sausais skalbiniais, bet dar ir todėl, kad jums nereikės atlikti su tuo susijusių darbų. Pavyzdžiui, pagalvokite, kiek laiko užima skalbinių iškabinimas ant išlankstomos džiovyklės ar pakabintų balkone virvių? Sudėti ir išimti drabužius į automatinę skalbyklę užtruksite vos tris minutes.

3. Vietos taupymas

Skalbinių džiovyklės turėjimas leidžia taupyti ne tik laiką. Šis skalbinių džiovinimo būdas taip pat padeda sutaupyti namuose daug vietos. Juk nereikia statyti griozdiškos sulankstomos džiovyklos ar balkoną nukabinti virvėmis. Be to, skalbinių džiovyklę galima pastatyti ant skalbimo mašinos ir tokiu būdu šis įrenginys visiškai neužims papildomos vietos namuose. Taip pat Varlė.lt specialistai atkreipia dėmesį, kad jų nebūtina pajungti į kanalizaciją, o tai reiškia, kad jokių montavimo darbų atlikti nereikės, tik prijungti prie elektros lizdo.

4. Mažiau drėgmės namuose – sveikesnis oras

Galbūt bus sunku tuo patikėti, tačiau skalbinių džiovinimas tradiciniu būdu gali turėti įtakos mūsų sveikatai. Tradiciškai džiovinami skalbiniai namuose padidina drėgmės lygį, kuris, jei namuose nėra sausintuvo arba ypač neprasidėjus šildymo sezonui, gali lemti įvairių rūšių pelėsio atsiradimą, o pastarasis gali tapti kvėpavimo takų ligų priežastimi. Tai visų pirma aktualu mažoms, uždaroms patalpoms šaltojo sezono metu. Automatinės skalbinių džiovyklės naudojimas nepadidina oro drėgmės lygio.

5. Audinių tausojimas

Kai kurie audiniai ar drabužių tipai reikalauja ypatingos priežiūros, o jų džiovinimas ant įprastos virvės gali būti kiek problematiškas arba juos sugadinti. Naujausios automatinės skalbinių džiovyklės būna aprūpintos daugybe įvairių funkcijų, kurios padeda džiovinimo programą pritaikyti konkrečiam audiniui: vilnai, sintetikai, švelniems audiniams, džinsams, sportinei aprangai, patalynei ir kt. Taip pat tingintiems skaityti drabužių sudėties etiketes, labai praverčia automatinės programos.

GALERIJA

  • Specialistų patarimai: kodėl verta investuoti į skalbinių džiovyklę?
Varlė.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS