Vaikų vasaros atostogos: veiklos, kurios suartins | KaunoDiena.lt

VAIKŲ VASAROS ATOSTOGOS: VEIKLOS, KURIOS SUARTINS

  • 0

Vasaros atostogos – ilgai lauktas ir išsvajotas metas mažiesiems, tačiau tam, kad šis laikotarpis taptų įsimintinas, svarbus ir tėvelių indėlis. Tiesa, daugelis jų įsivaizduoja, kad, norint kokybiškai ir gerai praleisti laiką, reikia tam skirti daug pinigų, tačiau tai nebūtinai tiesa. Ką daryti, kad pinigų pramogoms nepritrūktų, o daug nekainuojančios veiklos pradžiugintų tiek mažuosius, tiek jų tėvelius?

Anot skaitmeninių finansinių paslaugų įmonės „Credit24“ ekspertės Donatos Stoškuvienės, pastaruoju metu kylančios produktų ir paslaugų kainos privertė sunerimti bene visus Lietuvos gyventojus. Daugeliui šeimų kilo klausimas, kaip šioje situacijoje atžalas pradžiuginti vasaros atostogų metu. Gana dažna problema, kuri priverčia susimąstyti apie finansinį stabilumą, yra tėvų finansinio raštingumo žinių trūkumas.

„Deja, tačiau šiandien finansinio raštingumo lygis Lietuvoje vis dar gana prastas. Kaip tinkamai elgtis su pinigais dažnu atveju nemokoma nei mokyklos, nei universiteto suole, tad nieko keisto, kad suaugę žmonės dažnai nesusipažinę su išlaidų planavimo taisyklėmis“, – teigia D. Stoškuvienė.

Gamtoje: nakvynė palapinėje miške, prie ežero, žaidimai nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro – ar gali būti smagiau nei gamtoje? Vaikams tai bus puiki pramoga, o jums nekainuos daug pinigų. Tiesa, nepamirškite nakvynei gamtoje reikalingų priemonių: minkšto kilimėlio, miegmaišio, apsaugos priemonių nuo saulės, uodų ir erkių, maisto kelioms dienoms, vandens. Vykdami prie ežero galėsite mėgautis vandens pramogomis, tad pagalvokite apie pripučiamus kamuolius, plaukimo ratus, čiužinius ir pan. / Freepik.com nuotr.

Anot jos, viena dažniau pasitaikančių lietuvių daromų klaidų yra pinigų laikymas vienoje sąskaitoje. Tai vienas aspektų, dėl kurio pinigai išleidžiami labai greitai. Tada suprastėja ne tik šeimos finansinė padėtis, nelieka papildomų lėšų santaupoms, bet ir toks metas, kaip vasaros atostogos, gali tapti gerokai liūdnesnis dėl apribojamų finansinių resursų.

Pažinkite: kiekvieną savaitgalį leiskitės į keliones skirtingais pažintiniais takais – tegul tai tampa jaukia jūsų ir mažųjų tradicija. Be to, pažintiniai takai – puikus būdas pažinti Lietuvą. Jeigu neturite fizinio pasiruošimo, pradėkite nuo pažintinių takų, kurių ilgis siekia vos 1 km ir po truputį didinkite atstumą rinkdamiesi vis ilgesnius. Prieš tokį žygį į gamtą nepamirškite pasirūpinti tinkama avalyne / „Kauno dienos“ archyvo nuotr.

„Natūralu, kad, matydami sąskaitoje didesnę pinigų sumą, leidžiame sau išlaidauti, tačiau finansų ekspertai laikosi paprastos taisyklės – gautą atlyginimą jie padalija į kelias sąskaitas ir planuoja visas išlaidas. Geriausiai turėti keletą skirtingų sąskaitų, skirtų įvairioms išlaidoms, tarkime: pramogoms, asmeniniams pirkiniams, taupymui, būtinosioms išlaidoms. Taip planuojant išlaidas nė viena kategorija nenukentės, taip pat ir vaikų pramogos“, – atkreipia dėmesį D. Stoškuvienė.

Virtualu: virtualiosios realybės nuotykių vakarėlis – tikras emocijų užtaisas! Jeigu nenorite ar negalite investuoti į asmeninius 3D akinius, galite juos išsinuomoti tiek savaitgaliui, tiek visai savaitei. Šiuo akinius galite išbandyti ne tik namų aplinkoje, bet ir lauke. Nepamirškite į virtualiosios realybės vakarėlį pakviesti savo ir savo atžalų bičiulių, pasirūpinti užkandžiais / Freepik.com nuotr.

Jei randate laiko ir papildomų lėšų nuvesti savo atžalas į kino teatrą, boulingą ar į kavines – greičiausiai planuojant finansus didelių iššūkių nekyla, tačiau kokybiškas laikas kartu gali turėti kur kas didesnę prasmę kuriant artimą ryšį su vaikais ir per šiek tiek kitokias veiklas. Šiandien dažna problema – tėvų laiko trūkumas, kurį jie bando užmaskuoti brangiomis dovanomis, tačiau svarbu suprasti, kad augančiam vaikui kur kas labiau reikia nuoširdžių pokalbių ir dėmesio, kurie iš tikrųjų nieko nekainuoja.

GALERIJA

  • Gamtoje: nakvynė palapinėje miške, prie ežero, žaidimai nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro – ar gali būti smagiau nei gamtoje?
  • Virtualu: virtualiosios realybės nuotykių vakarėlis – tikras emocijų užtaisas!
  • Pažinkite: kiekvieną savaitgalį leiskitės į keliones skirtingais pažintiniais takais – tegul tai tampa jaukia jūsų ir mažųjų tradicija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS