„The 1975“ vokalistas apgynė grupės nario bučinį Malaizijoje: atvirai pasakysiu – esu supykęs | KaunoDiena.lt

„THE 1975“ VOKALISTAS APGYNĖ GRUPĖS NARIO BUČINĮ MALAIZIJOJE: ATVIRAI PASAKYSIU – ESU SUPYKĘS

  • 3

Britų roko grupės „The 1975“ vokalistas Matty Healy apgynė grupės nario bučinį Malaizijoje, kur už homoseksualumą baudžiama 20 metų kalėjimo, skelbia „The Independent“.

Liepos 22 dieną „The 1975“ koncertavo „Good Vibes“ festivalyje Kvala Lumpūre, Malaizijoje. Jų pasirodymas nutrūko, kai 34 metų lyderis pabučiavo bosistą Rossą McDonaldą, kritikuodamas šalies įstatymus prieš LGBT.

„Visi man nuolat kartoja, kad negalima kalbėti apie Malaiziją. Nekalbėti apie tai, kas atsitiko Malaizijoje, todėl kalbėsiu apie tai ilgai... Atvirai pasakysiu – esu supykęs“, – teigė M. Healy savo 10 minučių kalboje koncerte Teksase.

Jis tvirtino, kad „The 1975“ buvo užsakyti festivalio organizatorių, kurie gerai žinojo apie grupės politines pažiūras. Vokalistas pridūrė, kad pabučiuoti savo grupės narį R. McDonaldą „buvo ne triukas, skirtas išprovokuoti vyriausybę“, o „tęstinis „The 1975“ scenos šou, kuris anksčiau buvo atliktas daug kartų“.

Festivalis buvo atšauktas po pirmosios iš trijų planuotų dienų, Malaizijos vyriausybei pavadinant grupę „labai nepagarbia“.

„Nebus jokių kompromisų prieš bet kurią šalį, kuri meta iššūkį, menkina ir pažeidžia Malaizijos įstatymus“, – rašė šalies komunikacijos ministras Fahmi Fadzilas platformoje „X“.

„Reikia tikėtis, kad jei į savo šalį pakviesite dešimtis Vakarų atlikėjų, jie atsineš savo vakarietiškas vertybes“, – savo kalbą apibendrino M. Healy.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Puiki

teisėtvarka Malaizijoje!

būtų daug ramiau

jei visame pasaulyje pedikus sodintų 25 metams

Pilietis

Ar cia jau tokia svarbi zinia apie pedikus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS