Devyni mėnesiai kemperiu po JAV: begalė planavimo ir įspūdinga gamta | KaunoDiena.lt

DEVYNI MĖNESIAI KEMPERIU PO JAV: BEGALĖ PLANAVIMO IR ĮSPŪDINGA GAMTA

Per 9 mėnesius kemperiu po Ameriką lietuvė Ieva Cotaldo su vyru aplankė 39 valstijas.

Per tokią ilgą kelionę jiedu įveikė 35 tūkst. km. Pora maršrutą planavo, kad aplankytų kuo daugiau gamtos objektų. „Tačiau buvo ir tokių vietų, kur važiavome tiesiog pamatyti kultūros, tarkim, indėnų senbuvių genčių, miestų, kurie buvo pakeliui“, – įspūdžiais dalijasi keliautoja.

Lietuvė apie pasirinkimą keliauti kemperiu pernelyg negalvojo – Ievos vyras jau draugystės pradžioje turėjo nedidelį kemperį, ir išbandžius keliones juo lietuvei klausimų nekilo – ji norėjo leistis į pasaulį su tokia priemone.

Lietuvė ragina pradėti planuoti tokią ilgą kelionę bent prieš 10 mėnesių. „Tikrai žinojome, kad keliausime ilgiau nei pusę metų, tačiau nežinojome, ar tai bus 8 ar 11 mėnesių, tačiau 9 mėnesio pabaigoje galvojome, kad jau metas namo“, – šypsosi I. Cotaldo.

Yra daug vietų, į kurias grįšime.

Keliautoja sako su vyru pirmiausia atskridusi į Bostoną, nuo jo kemperiu važiavo Maino valstijos link, iš kurio judėjo per visą šalį sustodami ilgesnį laiką Montanoje. 

Lietuvę kelionę po JAV taip sužavėjo, kad netrukus žada į Ameriką grįžti. „Yra daug vietų, į kurias grįšime. Šią vasarą planuojame ilgiau pabūti Montanoje, o kalnai prie Kanados pasienio yra tiesiog nuostabūs. Tačiau lygiai taip pat patiko ir Arizonos dykumos ir „sausi“ kalnai prie Meksikos pasienio“, – sako keliautoja.

Plačiau – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS