Aktoriui S. Seagalui už kriptovaliutos reklamą – per 300 tūkst. dolerių bauda | KaunoDiena.lt

AKTORIUI S. SEAGALUI UŽ KRIPTOVALIUTOS REKLAMĄ – PER 300 TŪKST. DOLERIŲ BAUDA

Amerikiečių aktoriui Stevenui Seagalui paskirta daugiau kaip 300 tūkst. dolerių bauda už atsisakymą pateikti duomenis apie pajamas, gautas už investicijų į ICO (pirminis kriptovaliutų platinimas) reklamavimą kompanijos „Bitcoiin2Gen“ užsakymu.

Tai ketvirtadienį pranešė JAV vertybinių popierių ir biržų komisija.

Kaip informavo reguliuotoja, aktoriui buvo sumokėti 250 tūkst. dolerių grynaisiais, taip pat suma „Bitcoiin2Gen“ kriptovaliuta, ekvivalentiška 750 tūkst. dolerių. Savo ruožtu S. Seagalas reklamavo investicijas į ICO savo paskyrose socialiniuose tinkluose, ragindamas savo skaitytojus nepraleisti progos investuoti lėšas. Jis taip pat buvo pristatytas kaip „Bitcoiin2Gen“ ambasadorius kompanijos paskelbtame biuletenyje.

Priežiūros institucija mano, kad per ICO parduodamą kriptovaliutą reikia laikyti vertybiniais popieriais. Todėl, pažymima komisijos pranešime, visi, kurie reklamuoja tokias investicijas, privalo skelbti išsamius duomenis apie už tai gautas pajamas.

Reguliuotojos duomenimis, S. Seagalas sutiko sumokėti 157 tūkst. dolerių kaip kompensaciją už neteisėtai gautą pelną ir tokio pat dydžio sumą kaip baudą. Be to, jis įsipareigojo trejus metus nereklamuoti vertybinių popierių ir kriptovaliutų.

Jungtinėse Valstijose gimusiam S. Sigalui 2016 metų lapkritį buvo suteikta Rusijos pilietybė. Jis dažnai lankosi Rusijoje ir ne kartą viešai reiškė simpatijas šiai šaliai.

Holivudo aktorius ir kovinių filmų herojus savo norą tapti RF piliečiu aiškino tuo, kad "labai norėtų kelis mėnesius per metus praleisti su savo draugais Rusijoje, su žmonėmis, kurie jį myli ir jo laukia".

Tų pačių metų pradžioje buvo pranešta, kad S. Seagalas gavo Serbijos pilietybę.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIS

KIEK GIRDĖJAU JIS JAU NE AMERIKONAS , O RUSAS, AR BALTARUSIS IR LUKAŠENKOS KOLŪKYJE MORKAS ROVĖ .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS