Dainininkė J. Šeduikytė virto žirafa | KaunoDiena.lt

DAINININKĖ J. ŠEDUIKYTĖ VIRTO ŽIRAFA

  • 0

TV3 televizijos žiūrovai jau spėjo įvertinti išskirtinį projekto ,,Pirk dramblį“ anonsą, kuriame akordeonistas, „Lietuvos talentų“ laimėtojas Martynas Levickis virto iguana ir kreipėsi į žmones, kviesdamas nebūti žvėrimis, o šiems padėti. Iš jo estafetę perėmė dainininkė Jurga Šeduikytė. Žavi moteris grimo meistrės pastangomis virto žirafa. Stulbinantys pokyčiai išvertė iš koto net ir jos bičiulius, šie Jurgos tiesiog neatpažino.

Kad viena populiariausių šalies dainininkių virstų simpatiška žirafa, prireikė kone penkių valandų. Tokį ilgą laiką Jurga beveik nejudėdama sėdėjo ant kėdės, o grimo dailininkė Kristina Šavelė tapė jos veidą, purškė kaklą ir statė „ragus“. Tuo metu Jurga garsiai samprotavo: ,,Smalsu, kaip žirafos mato pasaulį ir ką apie jį mano? Kažkodėl įsivaizduoju, kad gyvūnas su tokiu ilgu kaklu turėtų būti labai lėtas.“

Jurgos mintys vedė toliau: kaip jaučiasi gyvūnas, supamas sienų, ar jis laimingas, kai gyvena stebimas kitų? Dainininkė – iš tų, kurie visus gyvūnėlius glaustų prie širdies. Ji neliko nuošaly ir prakalbus apie Lietuvos zoologijos sodo gyvūnų paramos projektą.

„Džiaugiuosi, kad galiu prisidėti prie šio kilnaus tikslo. Nors man labiau prie širdies rezervatai, vis dėlto neatmetu minties, jog parama būtinosioms zoologijos sodo reikmėms gerinti yra tiesiog būtina, – tvirtina J. Šeduikytė. – Labai myliu gyvūnus, iš tiesų jie mane supo visą gyvenimą. Net ir dabar, būdami labai užimti ir gyvendami nesibaigiančiose kelionėse, su šeima auginame šunį.“

Jurga net prisipažino – jei nebūtų tapusi dainininke, rinktųsi veterinarės profesiją. „Turbūt aš niekada negalėsiu žiūrėti į gyvūnus paprastai, tiesiog jais žavėtis. Man labai svarbu, kad jie nebūtų atitolinti nuo jų prigimties ir gamtos. Kita vertus, mes labai mažai žinome apie tai, kaip veikia zoologijos sodai. Mano manymu, Lietuvai trūksta informacijos apie gyvūnus, zoologijos sodus ir visas tas smulkias vingrybes. Neabejoju, jog ir Kauno zoologijos sode dirba stiprūs savo srities profesionalai, kurie yra atsidavę ir mylintys gyvūnus. Tačiau žmonės turi apie gamtą sužinoti ne tik užsukę į sodą.“

Talentingoji J. Šeduikytė, įsijautusi į žirafos vaidmenį, klipe sugebėjo pakartoti ir šio gyvūno judesius, ir balsą. Jos virsmą stebėję kolegos filmavimo pabaigoje aikčiojo – Jurga buvo pasikeitusi neatpažįstamai.

TV3 paramos projektu ,,Pirk dramblį“, kurį organizuoja prodiuserių kompanijos „Videometra“ ir ,,Tymdrym“, tikimasi sulaukti ne tik geros valios žmonių palaikymo, bet ir aukojimo. Pagal pateiktą Kauno zoologijos sodo pačių aktualiausių problemų sąrašą, suma, skirta joms spręsti, viršija 590 tūkstančių litų. Dainininkės Jurgos įkūnyta žirafa taip pat atsirado ne šiaip sau. Zoologijos sode esančios žirafos yra labai patrauklios ir su džiaugsmu lankomos. Po praėjusių metų akcijos žirafos gardas pagerintas, stebėti įspūdingą gyvūną dabar galima ir šaltuoju metu. Tačiau, pasak, sodo direktoriaus Aurimo Didžioko, žirafoms tiesiog būtina pagerinti paklotą – įsigyti specialaus grunto, kuris nekenktų gyvūnų kanopoms.

Projektą ,,Pirk dramblį“ vainikuos šventinis paramos koncertas, kurį jau rugsėjo 26 dieną transliuos TV3 televizija.

Projekto globėjas Prezidentas Rolandas Paksas, Aukoti sodui galima skambinant arba rašant trumpąsias žinutes numeriu 1404 (auka – 5 Lt) arba internetinėje svetainėje www.aukok.lt (auka neribojama).

 

GALERIJA

  • Dainininkė J. Šeduikytė virto žirafa
  • Dainininkė J. Šeduikytė virto žirafa
TV3 nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS