B. Petrikytei – nauja kritikos banga: interviu Baltarusijoje kalbėjo apie SSRS | KaunoDiena.lt

B. PETRIKYTEI – NAUJA KRITIKOS BANGA: INTERVIU BALTARUSIJOJE KALBĖJO APIE SSRS

  • 201

Skandalas dėl Lietuvos dainininkės Birutės Petrikytės dalyvavimo festivalyje „Slavianskij bazar“ Baltarusijoje nerimsta. Šį kartą atlikėją užliejo nauja kritikos banga.

Tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas feisbuke paviešino vaizdo įrašą, kuriame – B. Petrikytės interviu iš Baltarusijos.

„Švenčionienė su Juraičiu ima interviu iš Petrikytės Baltarusijoje. Prieš tai šie „Lietuvos žurnalistai ir visuomenės atstovai“ susitikinėja su Baltarusijos užsienio reikalų ministru ir pačiu tarakonu. Ne, čia Baltarusijos KGB tikrai niekaip nedalyvauja. Beje, dabar jie jau vyksta į Maskvą su huilo režimu draugiškų ryšių megzti.

Bet video ne apie juos. Atsakinėja Petrikytė apie SSRS. Buvom viena šeima, šiek tiek paskui persidalinom, bet koks skirtumas. Tik priminsiu, kaip mes ta šeima tapom. Per žuvusių partizanų ir jiems padėjusių žmonių kūnus, per ištremtas ir atskirtas šeimas, per lageriuose ir KGB rūsiuose nukankintus Lietuvos mokytojus, kunigus, kariškius.

Net ir tas „šiek tiek persidalinom“ įvyko per Loretos Asanavičiūtės ir kitų laisvės gynėjų gyvybes. Dabar Ukrainoje žudomi žmonės, o Petrikytė klausia: „Kodėl mes visus skirstome į gerus ir blogus?“ Tai gal neskirstykim? Gal savo namus ginantys ukrainiečiai tokie pat kaip juos puolantys okupantai?

Petrikytė labai džiaugiasi artėjančiu šlagerių festivaliu ir visus ten kviečia. Man įdomu, kas suvažiuos pas ją rugpjūčio mėnesį pasilinksminti ir pakelti taures už huilo bei tarakoną (juk visi esam bendra šeima), už SSRS (kaip tada „buvo gerai“), už tautų draugystę (kam čia politikuoti, juk visi vienodi). Gal su Naisių festivaliu kooperuosis?

Kai viskas užfiksuota video, jokių viešų laiškų nebereikia, teisintis ir sapalioti, kaip menas nėra politika – viskas kaip ant delno. Garsas šūdinas, bet suprasti įmanoma. Puikiai tinka prie tokio pokalbio ir jo dalyvių“, – piktinosi S. Malinauskas. 

Po šiuo tinklaraštininko įrašu pasipylė ir žinomų žmonių komentarai. Jie neslėpė nusivylimo B. Petrikyte.

Primename, kad garsi Lietuvos dainininkė B. Petrikytė svečiavosi Baltarusijoje. Moteris dalyvavo karą Ukrainoje remiančio Aliaksandro Lukašenkos festivalyje „Slavianskij bazar“. 

„Slavianskij bazar“ globėjas A. Lukašenka šiuo festivaliu didžiuojasi ir jo nepraleidžia bei vadina pasaulinio lygio projektu, kuris neva vienija tautas, parodo bendrą istorinį pasirinkimą ir nacionalinį orumą.

Vitebske ant scenos pasirodė jau ne vienerius metus su festivaliu draugaujanti estrados primadona B. Petrikytė. Dainininkė teisėjavo vaikų konkurse, teikė apdovanojimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (201)

Psicho.

Neimkite į galvą Petrikyte, jūsų gyvenimas - jūsų reikalas.Aš pateisintų ją ,tegul koncertuoja ten, kas moka daugiau.Juokina pasaulį šitie durniai mokindami kiekvieną kaip reikia gyventi.Žiūrekite savo panosę ir bus gerai.

Onė

O tai kodėl matijošaitis sau laisvai nardo,gal pinigų daug turi ar ne ponai .......

nejuokink>nuomonei

Pasitikrink,senuk,aš jaunas, man nereikia nieko tikrintis,pas ką?solovjovą,Olgą ir Kiseliovą,nejuokink,gerai,pasitikrino pasaulis,ir jau nepakeisi,nesistenk, gal tu pasitikrink,kodėl taip ..nekalta''teroristė ale nemėgiama,ai,ne tas žodis,brrrrrr
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS