Baltarusija neteko teisės dalyvauti dainų konkurse „Eurovizija“ | KaunoDiena.lt

BALTARUSIJA NETEKO TEISĖS DALYVAUTI DAINŲ KONKURSE „EUROVIZIJA“

  • 2

Europos transliuotojų sąjunga (EBU) nuo liepos 1-osios sustabdė Baltarusijos valstybinio transliuotojo „Belteleradiokompanija“ (BTRK) narystę organizacijoje.

Kaip praneša wiwibloggs.com., Minske įsikūrusi stotis nebegalės naudotis daugeliu EBU paslaugų, įskaitant dalyvavimą „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Skelbiama, kad Baltarusija nebegalės siųsti savo atstovų nei į didžiąją „Euroviziją“, nei į „Vaikų Euroviziją“.

Tokį sprendimą twitteryje pasveikino ir Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja.

„Sveikiname EBU sprendimą pašalinti Baltarusijos valstybinę televiziją BTRC iš transliuotojų sąjungos. Negailestinga, kraupi režimo propaganda, transliuojanti smurtą, politinių kalinių kankinimus, kurstanti neapykantą tarp žmonių, reikalaujančių demokratijos, užsitraukė šį pelnytą draudimą“, – rašė ji.

Atitinkamas sprendimas buvo priimtas gegužės pabaigoje per Ženevoje įsikūrusios EBU vykdomojo komiteto posėdį.

„Europos transliuotojų sąjunga atidžiai stebi visa, kas vyksta Baltarusijoje dėl žodžio ir žiniasklaidos darbo laisvės pažeidimų. Mes ne kartą kreipėmės į BTRK prašydami ginti pagrindines žiniasklaidos priemonių vertybes – žodžio laisvę ir nepriklausomybę“, – tąsyk rašė EBU savo interneto svetainėje paskelbtame pranešime.

„Atsižvelgdami į visus šiuos įvykius ir aplinkybes, nematome kitos išeities, tik „Belteleradiokompanija“ narystės sustabdymą“, – nurodė EBU.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

nieka nereikalinga sita

gejeurovizija!

Keista

Dainu konkursas tarsi neturetu buti politizuitas. O kita vertus, tai yra bausme gyventojams, bet ne rezimui. Man labai panasu, kad Baltarusijoj rezima labiau nori nuversti JAV ir EU, nei pati Baltarusijos liaudis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS