„Blogiukus“ vaidinantis A. Storpirštis: mane pravirkdo geri darbai | KaunoDiena.lt

„BLOGIUKUS“ VAIDINANTIS A. STORPIRŠTIS: MANE PRAVIRKDO GERI DARBAI

  • 0

Daugybę įsimintinų vaidmenų teatre, kine ir televizijoje sukūręs legendinis nepaprastai talentingas aktorius Arūnas Storpirštis prisipažįsta, jog šią vasarą paskyrė darbui – prisijungė prie atsinaujinusio TV3 serialo „Naisių vasara. Sugrįžimas“ komandos.

Jam teko blogiuko – sukto advokato – vaidmuo. Tiesa, aktorius teigia, gyvenime esantis visai kitoks ir prisipažįsta, kad bėgant metams jis darosi vis jautresnis ir net galintis pravirkti dėl menkniekio.

Garsųjį režisierės Dalios Tamulevičiūtės kursą tuometinėje Lietuvos valstybinėje konservatorijoje baigusio A. Storpirščio sąskaitoje – dešimtys įsimintinų vaidmenų. Tiek kino, tiek televizijos ekranuose populiarus aktorius dažnai pasirodo piktavalių, neigiamą reputaciją turinčių personažų amplua. Visų mėgstamas aktorius prisipažino, kad „blogiukus“ vaidinti jam patiko visuomet.

„Nuo pat darbo teatre, kine ir visur kitur su mielu noru vaidinu tuos „blogiukus“, bet su tokia intencija, kad padaryčiau juos gerus, simpatiškus. Noriu, kad žmonės suprastų, jog tie personažai nekalti, kad jie „blogiukai“, jiems taip tiesiog išeina“, – juokdamasis sakė A. Storpirštis.

Į septintąją dešimtį įkopęs aktorius prisipažįsta gyvenime esąs visai kitoks – jį iki ašarų jaudina gamtos grožis ir geri žmonių darbai: „Su metais pasidariau vis jautresnis. Pavyzdžiui, pamatau, kad kažkas močiutę per kelią perveda ir apsiverkiu... Pasidariau labai jautrus. Ilgai klausausi, kaip paukščiukai medyje čiulba, žiūriu į saulę, debesis ir grožiuosi...“

Grožėtis gamta aktorius šią vasarą laiko turi į valias – serialo „Naisių vasara. Sugrįžimas“ filmavimo darbai vyksta gamtos apsuptyje, kur po dienos darbų aktoriai kartais lieka ir pernakvoti.

„Šį serialą filmuojame kaime, kur labai graži gamta. Būna pasiliekam nakvoti – avytės bliauna, paukščiukai pypauja – kaip gražu ir smagu“, – šypsodamasis pasakojo aktorius.

Pasak A. Storpirščio, prisijungti prie jau susiformavusio serialo kolektyvo nebuvo sunku, o įsilieti į kūrybinę komandą padėjo filmavimo aikštelėje sutikti seni kolegos. „Mane labai šauniai priėmė. Gal dėl to, kad daug pažįstamų – artimai bendraujam su Rimantu Bagdzevičiumi, čia jis vaidina mano brolį. Taip pat šiltai bendrauju su režisieriumi Raimundu Banioniu. Vėl vaidinsiu Jūratės Budriūnaitės tėvą, kaip kažkada ir seriale „Moterys meluoja geriau“. Su ja labai gerai sutariam – atrodo, kad tų atskirai prabėgusių metų net ir nebuvo“, – su nostalgiška šypsena prisiminimais dalinosi aktorius.

Dažnas keliavimas į Naisių kaimą A. Storpirščio nevargina: „Man tenka daug visur važinėti, toks jau gyvenimo būdas. Ir šiaip, aš visada esu, kaip sakoma „on the road“ – kelyje“, – juokėsi humoro jausmo nestokojantis aktorius.

„Naisių vasara. Sugrįžimas“ – pirmadieniais-ketvirtadieniais 19.30 val. per TV3.

GALERIJA

  • „Blogiukus“ vaidinantis A. Storpirštis: mane pravirkdo geri darbai
  • „Blogiukus“ vaidinantis A. Storpirštis: mane pravirkdo geri darbai
TV3 nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS