Britų atlikėjui E. Johnui bus įteiktas aukščiausias Prancūzijos apdovanojimas | KaunoDiena.lt

BRITŲ ATLIKĖJUI E. JOHNUI BUS ĮTEIKTAS AUKŠČIAUSIAS PRANCŪZIJOS APDOVANOJIMAS

  • 0

Britų atlikėjui ir kompozitoriui Eltonui Johnui bus įteiktas aukščiausias Prancūzijos apdovanojimas: prezidentas Emmanuelis Macronas penktadienį apdovanos jį Garbės legiono ordinu.

E. Johnas yra „fortepijono virtuozas, muzikos genijus ir tikra šou žvaigždė“, - argumentavo Eliziejaus rūmai. Be to, 72-ejų atlikėjas esą yra „vienas pirmųjų homoseksualių menininkų, išdrįsusių tai pasakyti“.

Prancūzija E. Johną taip pat pagerbs už jo labdaringą veiklą ir jo kovą su AIDS. E. Johnas 1992-aisiais, praėjus keliems mėnesiams po savo draugo kultinės grupės „Queen“ vokalisto Freddy‘io Mercury‘io mirties įsteigė AIDS fondą. Fondas nuo tada surinko 350 mln. eurų.

E. Johnas ir E. Macronas per apdovanojimo ceremoniją Eliziejaus rūmuose penktadienio vakarą  pradės aukų rinkimų kampaniją. Gautos lėšos atiteks kovai su AIDS, maliarija ir tuberkulioze. Prancūzija spalio 10-ąją Lione rengia konferenciją šia tema.

E. Johnas ketvirtadienio vakarą Paryžiuje surengs savo atsisveikinimo turo „The Farewell Yellow Brick Road“ koncertą. Kanų kino festivalyje gegužę jis pristatė filmą apie savo gyvenimą „Rocketman“. Tokių hitų, kaip „Crocodile Rock“ ar „Your Song“ kūrėjas pasaulyje yra pardavęs per 300 mln. savo įrašų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS