Chorų „Eurovizijoje“ skambėjo karšti Afrikos ir Amerikos ritmai | KaunoDiena.lt

CHORŲ „EUROVIZIJOJE“ SKAMBĖJO KARŠTI AFRIKOS IR AMERIKOS RITMAI

  • 5

Šiandien chorų „Eurovizijos” atlikėjai pasinerė į egzotiškus Afrikos ir lotynų muzikos ritmus. Kompetentingoji projekto komisija abejojo, ar lietuviškas temperamentas suderinamas su laidos tema, tačiau vos suskambus pirmiesiems akordams abejonės išsisklaidė – studijoje užvirė nuožmi kova.

Prieš chorams stojant į kovą visimems savo įpdūdingą pasirodymą padovanojo Šorena. 

Publiką pribloškė ir netikėtą įvaizdį pasirinkęs Kauno technologijos universiteto akademinis choras „Jaunystė“ bei jo vadovė Danguolė Beinarytė, įkūniję gyvūnus. KTU mechanikos fakultetui teko gerokai pasistengti, kol sukūrė įvairiaspalvius kostiumus. Choras pavergė komisiją, kuri skyrė aukščius balus – 40. 

Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinis ansamblis „Jazz Island“ šįkart atliko lietuvių kompozitorių dainą, todėl komisija labai nustebo, kad atlikėjai lotyniškų ritmų vakarą pasirinko tokią dainą. Tačiau komisija įvertino itin kokybiškai atlikimą ir skyrė 39 balus. 

Choras „Ave vita“ ir jo vadovas įtikino, kad puikiai jaučia karštą Brazilijos alsavimą, tad lengvų lengviausiai galėtų su šiuo pasirodymu nušluostyti nosį visoms Las Vegaso žvaigždėms. 

Audringų publikos ovacijų sulaukė nepriklausomas merginų choras „Viva” ir jų vadovė. Tuo tarpu komisija merginų pasirodyme pasigedo spalvų ir palinkėjo apsilankyti Lotynų Amerikoje bei pasisemti šiek tiek aistros. Pasiūlymą džiaugsmingai priėmė choro vadovė Valerija Skapienė: „Kraunamės lagaminus ir tuoj pat vykstame į Lotynų Ameriką, o iš ten jau grįšime spalvotos“.

„Ko gero, ir ne vienos? – nenustygo laidos vedėjas Andrius Rožickas. – Ką gali žinoti, ten vyrai aistringi...“.

„Lietuvoje vaikų visada reikia!“ – nesutriko choro „Viva“ vadovė.

Temperamentingą ispaniškų ir portugališkų garsų kompoziciją atlikęs choras „KIVI“ nepaliko nė vieno abejingo. „Puikus pasirodymas, ypač kai nieko dirbtino nebuvo“, – sakė Zita Kelmickaitė. O Vytautas Lukošius neištvėrė bei kartu su choristais ėmė dainuoti. „Aš noriu į chorą“, – po „KIVI“ pasirodymo tikino jis. 

Paskutinieji ant scenos lipo Vilniaus universiteto choristai, kurie irgi įsijautė į lotyniškus ritmus.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonymous

kokias dar profesionaliausiai.. gal tualete šikai kai Jaunystė dainavo

...

Labai silpnai atrodo vedantieji - juk turim tikrai geresnių, kodėl pasirinktas toks prastas duetas???

...

Labai silpnai chorų kontekste atrodo Noviko (su visa pagarba jam) choriukas, trūksta jėgos. Matau lyderį vieną - Kauno Jaunystė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS