Chorų „Eurovizijoje“ ryškėja pirmieji lyderiai | KaunoDiena.lt

CHORŲ „EUROVIZIJOJE“ RYŠKĖJA PIRMIEJI LYDERIAI

Sekmadienį LRT televizijos žiūrovų dėmesį patraukė unikalus projektas – „Lietuvos balsai. Chorų „Eurovizija“. Po antros konkurso laidos susumavus komisijos balsus, pirmauja KTU akademinis choras „Jaunystė“, prasčiausiai kol kas sekasi jaunimo chorui „Kivi“.

Septyni šalies chorai, dainuodami populiariosios klasikos kūrinius, bandė įrodyti, jog yra verčiausi atstovauti Lietuvai.

Šį sekmadienį projekte svečiavosi vienas iš „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos favoritų Vaidas Baumila. Kartu su chorais jis atliko Gyčio Paškevičiaus kūrinį „Mano žemė“.

Vakaro komisiją sudarė ir pasirodymus vertino etnomuzikologė ir laidų vedėja Zita Kelmickaitė, dirigentai Vytautas Miškinis, Vytautas Lukočius ir Laurynas Vakaris Lopas.

Vilniaus universiteto jungtinis choras pasirinko grupės „Abba“ dainą „Thank You For The Music“.  „Mane suglumino tai, kad aš neišgirdau Abbos“, – skirdamas 8 balus kalbėjo L.V. Lopas.

„Kas jums tuos judesius surikiavo“, – skirdama tiek pat balų stebėjosi  Z. Kelmickaitė.

V. Lukočius pasigedo tikros, o ne imituojamos atlikėjų meilės muzikai, tačiau parašė 9 balus.

Kauno technologijos universiteto akademinis choras „Jaunystė“ atliko miuziklo „Mulen Ružas“ ištrauką „Come what may“.

„Aš amo netekęs, kad vyrai padainavo taip minkštai, daugiabalsiai“, – skirdamas 10 balų gyrė V. Miškinis.

„Fantastika – dešimt“, – nedaugiažodžiavo L.V. Lopas.

Merginų choras „Liepaitės“ dainavo kūrinį „Mamai“. L. V. Lopui pritrūko atlikėjų švelnumo, o Z. Kelmickaitė merginas pagyrė ir skyrė 10 balų.

„Viskas buvo labai vietoje ir suderinta“, – pritarė V. Miškinis, taip pat skirdamas aukščiausią balą.

Taip pat grupės „Abba“ kūrinį pasirinko ir „Jazz Island“. Choras atliko dainą „Lay All Your Love On Me“. „Gaila, kad daug parako išnaudota akompanimentui, o dainavimo ir neliko“, – teigė L.V. Lopas ir skyrė 8 balus.

„Kūrinys nėra dėkingas, juo nieko neparodysi. Aš už aštuntuką“, – kalbėjo V. Miškinis. Tačiau V. Lukočius apgynė choristus ir skyrė jiems 10 balų.

Lietuvos edukologijos universiteto choras „Ave vita“ komisija ir žiūrovus sužavėti bandė Andrew Lloydo Webberio miuziklų ištraukomis.

V. Miškinis įžvelgė, kiek daug darbo ir pastangų įdėjo choristai, tačiau parašė tik 8 balus. „Judėti sunku. Atsisakykime judėjimo – dainuokim“, – siūlė L.V. Lopas ir skyrė 8 balus.

Jaunimo choras „Kivi“ pademonstravo Michaelio Jacksono dainos „Blame It On The Boogie“ chorinę versiją. „Tai, ką jūs padarėt, man labai labai patiko – dešimt“, – pareiškė L.V. Lopas. Jam pritarė iki kiti komisijos nariai. Tačiau susumavus dviejų laidų rezultatus, „Kivi“ liko lentelės apačioje.

Merginų choras „Viva“ pasirodymui pasirinko atlikėjos Shontelle  kūrinį „Impossible“.  „Jos iš tikrųjų buvo labai įtaigios, negaliu parašyti mažiau nei dešimt“, – šypsojosi Z. Kelmickaitė.  Jai pritarė ir V. Lukočius.

„Žinant, kad šios merginos neseniai susikūrė ir daro tokią įvairią muziką – tik dešimt“, – prie komplimentų prisidėjo V. Miškinis.

Kitą „Lietuvos balsai. Chorų „Eurovizija“ laida stebėkite vasario 2 dieną, 18.30 val. per LRT.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS